Kérdőív molyoknak

Szóval egy ideje megint kering egy kérdőív a könyves bloggerek közt, és most Greylupus engem is kihívott, hogy válaszoljak rájuk. Hát íme:

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Volt már rá példa, de különösebben nem szokásom. Ha jó a könyv akkor általában teljesen beszippant, és olyankor még sokszor ebédelni is elfelejtek…

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?

Nem vagyok az a forrócsoki/tea egyik kézben, könyv a másikban típus. Ha megszomjazom leteszem, iszok egy üdítőt aztán újult erővel vetem bele magam a könyvbe.

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?

Nem nagyon látom okát annak, hogy írogassak egy könyvbe. A véleményemet illetve a vázlatokat vagy papírra vagy egyből a blogra írom. Ajándékkönyvekbe sem írok, így eltudja adni/cserélni az illető, ha mellé lőttem :))

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?

Ebooknál és papírkönyvnél is könyvjelzővel. Papírnál a könyvjelzőt néha egy toll, papírzsepi, papírfecni helyettesíti, de van amikor csak simán megjegyzem az oldalszámot, ha tudom, hogy hamar visszatérek hozzá.

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol.

Az  a baj ezekkel a fejezet végekkel, hogy nagyon gyakran belefutok abba, hogy függővégesek, tehát azonnal ugrani akarok a következőre és megesz a guta, ha nem tehetem. Rájöttem már, hogy jobban járok, ha egy nyugisabb/unalmasabb résznél hagyom abba, kitudja mi vár rám a fejezet végén. Illetve ha álmos vagyok teljesen mindegy. 🙂

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?

Bár van pár, mégsem olvasok sok papírkönyvet, de azok közül még egyet sem hajítottam el. Inkább az írókat fojtanám meg, pofoznám fel néha, vagy képzeletben kínzom meg a karaktereket, akik feldühítenek.

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?

Nem. Ha fontos a történetben akkor megismétlődik és előbb utóbb rájövök a szövegkörnyezetből, hogy eszik-e vagy isszák, ha nem fontos akkor meg teljesen mindegy. Előfordul, hogy nem hagy nyugodni, de ritka.

8. Mit olvasol most?

Ezt a kérdést. 😀 Jó tudom, szar poén és tuti ellőtte már valaki. Komolyra fordítva, Katie McGarry: Dare You To (Pushing the Limits 2.). És itt visszatérhetnénk a hatodik kérdéshez…

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?

Nalini Singh: Archangel’s Shadows (Guild Hunter #7). Még 64 nap!!

10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasáshoz?

Az ágyam és éjszaka. Legalábbis, amikor nem dőlök el mint a krumplis zsák.

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?

Egyértelműen a sorozatokat. Szokták mondani, hogy minden jóban van valami rossz és vice versa, ez itt is igaz. Igen a sorozatoknál az új részekre sokat kell várni, igen a legtöbb rész függővéggel ér véget (persze mi ezt szeretjük), de ha belezúgok egy világba és/vagy a karakterekbe, az író stílusába – márpedig ha követek egy sorozatot, akkor annak oka van -, akkor sosem akarom, hogy vége legyen. Sirattam én meg már kedvenc sorozatot, és lesz is még ilyen bőven. Ezért szeretem Sherrilyn Kenyont. Mindkét sorozata (The League és  a Sötét vadászok) robog tovább ezerrel a 90es évek óta, és egyre jobb és jobb. Persze ennek az ellenkezőjét is tapasztaltam már, van aminél kívántam, hogy inkább hagyja abba az író (Anita Blake, Merry Gentry)

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?

Pff, ajjaj. Inkább írókat szoktam ajánlani, de nem mindenkinek, inkább csak azoknak, akik hasonló könyveket szeretnek, mint én. Ilyen ró például Sherrilyn Kenyon, Jeaniene Frost,  Karen Marie Moning, Larissa Ione, Nalini Singh, Ilona Andrews, Gracen Miller, Meljean Brook, Jus Accardo, Richelle Mead, Sarah J . Maas.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?

Ahogy elférnek.. kellene már egy könyvespolc…

A kérdéssort tovább adom Angelikának, Toffynak és wilwarennek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük