CASTING: J.K. Rowling – Átmeneti üresedés BBC & HBO minisorozat

A BBC One és az HBO közösen mini tv sorozatot csinál J.K. Rowling első felnőtteknek szóló regényéből, az Átmeneti üresedésből (The Casual Vacancy) és a casting már meg is történt. 

Michael Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear, Monica Dolan, Julia McKenzie és Abigail Lawrie kapták meg a főbb szerepeket. 
A történet egy látszólag idilli Angol városban, Pagfordban játszódik. Ám a tökéletes álca mögött egy háborús övezet rejtőzik, ahol: a gazdagok háborúban állnak a szegényekkel, a tinédzserek a szüleikkel, az asszonyok a férjeikkel és a tanárok a diákjaikkal. 

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal…
Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? A The Casual Vacancy (Átmeneti üresedés) a páratlan mesemondó új alkotása az első olyan regény, amelyet Rowling a felnőtteknek írt.

A sorozat 3 egy órás részből fog állni, a munkálatokat Július 7-én kezdik Délnyugat Angliában. 

Gambon Howard Mollisont fogja játszani, McKenzie pedig a feleségét, Shirleyt. Rory Kinnear lesz Barry Fairbrother, Keeley Forsyth Terri Weedon bőrébe bújhat, és az újonc Abigail Lawrie játszhatja majd a lányát, Krystal Weedont. Howard Mollison fiát Miles-t Rufus Jones  alakítja, felesége, Samantha Mollison pedig a Keeley Hawes lesz.

A szereplő lista persze itt még nem áll meg, van nekünk egy Monica Dolanünk, aki Tess Wall szerepét kapta meg; Simon McBurney pedig Tess férjét, Colin Wallt játsza majd. Richard Glover is feltűnik, mint Simon Price, feleségét, Ruth Price-t Marie Critchley alakítja. Michelle Austin-ra pedig Kay Bawden szerepét osztották.

A casting még tart pár kulcsfontosságú karakterekhez (Parminder, Vikram és Sukhvinder Jawanda; Gaia Bawden; Mary Fairbrother; Maureen Lowe; Lexie és Libby Mollison; illetve Andrew and Paul Price), de hamarosan róluk is lesz hír. 

1 hozzászólás

  1. Michael Gambon, aki Dumbledore-t alakította a Harry Potterben, most szerepel az Átmeneti üresedésben is? 🙂 Hm… Szeretheti Rowling néni könyveit.:)
    P.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük