Trailer #1: The Maze Runner – Az Útvesztő

A “The Maze Runner”, nálunk Az “Útvesztő” címen ismert amerikai science-fiction misztikus drama thriller film James Dashner 2009-ben megjelent azonos című regényén alapul. A filmet Wes Ball rendezte a forgatókönyvért pedig Noah Oppenheim a felelős.

Az adaptáció híre először 2011 januárjában ütötte fel a fejét, amikor a Fox bejelentette, hogy Catherine Hardwicke rendezi és Noah Oppenheim lesz a forgatókönyvíró, ám 2012 közepéig nem hallottunk többet róla. Csupán 2012 Augusztus végén  (valószínűleg látva az Éhezők Viadala nagy sikerét, a FOX úgy döntött mégis megpróbálja meglovagolni a disztópia hullámot) kezdtek igazán szállingózni a hírek, ám ekkor megtudtuk, hogy Wes Ball veszi Hardwicke helyét a rendezői székben. Azonban igazából 2013 márciusában lélegezhettünk fel, amikor kijöttek az első casting hírek, májusban pedig elkezdődött a forgatás. Ám ekkor jött a bomba, október 11-én, hogy a Fox eltolta 2014 szeptember 19-re a premiert, Dashner viszont tartotta a lelket a rajongóiban, mondván, hogy a “briliáns munkához idő kell”. 
Így jutottunk el ma oda, hogy fél évvel a mozi premiert megelőzően a nagy közönség is láthat valamit abból a briliáns munkából, ugyanis végre megérkezett az első hivatalos teljes előzetes. 

Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül.
EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK…

…megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is.

James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. Az Útvesztőben megidézett világra akkor is kíváncsiak vagyunk, ha nem valljuk be. A tudatalatti és az emlékezet különböző szintjei mindannyiunk életét befolyásolják, és Dashner erre az ismerős érzésre építi Az Útvesztőt, és csalogat bennünket egy saját szabályai szerint működő másik világba, a Tisztásra, ahol a fantázia és a valóság egyszerre van jelen.
„Üdv a Tisztáson!”

Film műfaja: Akció| Misztikus | Sci-Fi | Thriller

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük