Jön a ‘Magic: the Gathering’ Film

A 20th Century Fox készítheti el a “Magic: The Gathering” filmet, ugyanis megkapták a Hasbrotól a jogokat. Reményeik szerint egy akkora sikersorozatot csinálhatnak belőle, mint a Harry Potter vagy a Gyűrük ura.

A Magic: The Gathering az első úgynevezett gyűjtögetős kártyajáték (collectible trading card game), amit 1993-ban alkottak meg. Azóta körülbelül 12 millióan játsszák (2011-es adat). A játékot két vagy több játékos játszhatja nyomtatott, vagy virtuális lapokból készült paklikkal. Ez utóbbi az interneten használható Magic: The Gathering Online programmal lehetséges.
Alaptémája fantasy, de az évek során egy egészen sajátos világ épült köré. A játékban minden játékos egy varázsló (angolul: Planeswalker vagyis síkjáró) szerepét játszik, akiknek célja varázslatok, kellékek, és lények segítségével az ellenfél legyőzése. (wikipedia)

Az “X-Men” filmekért felelős Simon Kinberg lesz a producer és az elkészítésben is segédkezni fog.

Hasbro CEO Brian Goldner és Stephen Davis és Wizards of the Coast CEO Greg Leeds fogják felügyelni a munkálatokat, mint gyártásvezetők. Szintén gyártásvezető lesz még Aditya Sood és Josh Feldman is.

Azt, hogy pontosan miről, kiről fog szólni még nem tudni, de reméljük, hogy a Fox sikeresebb lesz elődjénél, az Universálnál, akik évekig birtokolták a jogokat, de nem sikerült összehozniuk semmit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük