Kritika – Sherrilyn Kenyon: Dream Chaser

Cím: Dream Chaser
Szerző: Sherrilyn Kenyon
Sorozat: 
Hossz: 359 oldal
Műfaj: Felnőtt urban fantasy
Kiadó: St. Martin’s Press
Külföldi megjelenés: 2008. Február 2.
Értékelés: 4 pont

Hades nem gyakran ad második esélyt…

Xypher-nek egy hónapja van a Földön, hogy egy jótettel megváltsa magát vagy éppen örök kínokra kárhoztasson Tartaroszban. De a megváltás nem sokat jelent egy félistennek, aki semmi mást nem akar, csak bosszút állni azon, aki a bukását okozta. 

Egészen addig a napig a temetőben…

Simone Dubois egy orvosszakértő, aki egy aprócska előnnyel indul. Azok, akik erőszakos halált haltak, megjelennek előtte és segítenek neki megtalálni a szükséges bizonyítékot, amelynek segítségével a  rendőrségnek elítélheti a gyilkosokat. De amikor egy férfi bukkan fel az életében és azt mondja, hogy Simone több, mint egy médium, a lány megvan róla győződve, hogy a férfi őrült.

Ám a világ sorsa a lány kezében van…

Elég rossz volt,  amikor csak a halottak támaszkodtak rá. Most ott van a csábító Álom vadász, Xypher, akinek szüksége van Simone segítségére, hogy nyisson egy portált az atlantiszi pokolba, hogy megküzdhessen a telhetetlen démonokkal. Az emberiség jövője a tét — és Simone élete. Az egyetlen kérdés az: Ki a nagyobb fenyegetés: a démonok, akik megakarják ölni, vagy a férfi, aki örökre megváltoztatta?

értékeljünk:

Oké, a Dream-Hunter könyvekhez képest ez nem is volt rossz. A cselekménye nem annyira pörgős, viszont dúskál az újabb érdekesebbnél érdekesebb háttér információkban. Rengetegszer vinnyogtam a röhögéstől, kicsit olyan volt, mint egy felnőtt CON könyv. Jó, erre rátesz még egy lapáttal a hangoskönyv zseniális narrátora is (Fred & Holter for presidents!).

Az idő többségében Simone-t is bírtam, ami ritka a DH család ember csajainál, persze az is segített, hogy nem volt teljesen tudatlan, amikor összefutott Xypher-rel, így nem tartott sokáig, hogy megeméssze a dolgokat. Plusz a humora is helyén volt. 
Xypher… hát ő az a tipikus hideg, zárkózott, szarkasztikus, szexi vadállat, akit mind szeretünk. Na persze Kenyonról van szó, így előbb utóbb megolvad hősünk szíve. 
A legnagyobb arc viszont Jesse volt. Simone „fogadott öccse”, aki egy szellem. Kár, hogy nem szerepel több könyvben, mert ő egy külön „faj”. Itt találkozhatunk először Xedrix-szel is, és megtudjuk, hogy jött össze fajtája legnagyobb ellenségével, Kerryna-val, aki a Devil May Cry-ban is cameozott. Feltűnik még Acheron, Julian, Stryker és néhány were-hunter is.
Itt bukkan fel először Jaden is, és kaptunk belőle egy jó nagy adagot! Alig volt szinte valaki, aki nem kötött vele valami üzletet a könyvben. Most már igazán megérdemelne ő is egy saját regényt!

Szóval összességében jó volt, lekötött, elszórakoztatott. A romantikus szál sem volt (végig) túl nyálas. Maradt bennem pár kérdés, de már amúgy sem vagyok biztos semmiben, ami Kenyon.


Kedvenc karakter(ek): Xypher, Jesse, Jaden, Simone.
Kedvenc jelenet(ek): Amikor Simone és Xypher találkoznak. 
Kedvenc idézet(ek): 

“You’re not a morning person, are you?
„I’m a Dream-Hunter/demon. By my very nature I’m nocturnal. That big yellow ball in the sky offends me to the very core of my being.” 

„Don’t be stupid. Sacrifice is for the weak. Hatred corrupts. Love destroys. Vengeance is the gift of the strong. Move forward, not with hatred, not with love. Move forward with purpose. Take back what was stolen. Make those who laughed at your pain pay. Not with hatred, but with calm, cold rationale. Hatred is your enemy. Vengeance is your friend. Hold it close and let it loose. May the gods have mercy on those who have wronged me because I will have no mercy for them.”

“And you are?”
„Pissed off. You wrecked my car, shoved me around, and are a complete and utter dickhead!”
„Dear God, what a mouthful – your mom must have really wanted a son. Mind if I call you ‘Pissed’ for short? The rest of that is just too much to say every time I want your attention. ” 

“I am about to impart to you the sacred words my father gave to me. It’s the five responses that will get you out of any female problem…I don’t know what you’re talking about. I didn’t do it. Baby, there’s no one else in my world but you. Oops. And Jesus is Lord. Not to mention you can combine them. Such as – I don’t know what you’re talking about, I didn’t do it, or Jesus is Lord, baby, you know there’s no one else in my world but you.” (Jesse)
(Simone opens the bathroom door.)
„Oops, Jesus is Lord. (Xypher)” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük