Kritika – Sherrilyn Kenyon: Invincible
“They say when you’re about to die, you see your entire life flash before your eyes. 
They lied.”Cím:  Invincible
Szerző: Sherrilyn Kenyon
sorozat: Chronicles of Nick, #2

műfaj: YA Urban Fantasy
hossz: 309 oldal
nyelv: angol
külföldi megjelenés: 2011. Márc. 22.
kiadó: Atom
Értékelés: 4 pont

The second novel in the new teen series, The Chronicles of Nick, a spin-off from the blockbuster Dark-Hunter series–from #1 “New York Times” bestselling author Sherrilyn Kenyon

Just when he thought things couldn’t get any worse…
Nick Gautier’s day just keeps getting better and better. Yeah, he survived the zombie attacks, only to wake up and find himself enslaved to a world of shapeshifters and demons out to claim his soul. His new principal thinks he’s even more of a hoodlum than the last one, his coach is trying to recruit him to things he can’t even mention and the girl he’s not seeing, but is, has secrets that terrify him.
 
But more than that, he’s being groomed by the darkest of powers and if he doesn’t learn how to raise the dead by the end of the week, he will become one of them…


értékeljünk:

Még mindig szakadok a párbeszédeken és Nick belső monológjain. Ami a storyt illeti, itt is lassan indult be, ahogy az Infinity-ben is, de igazából nem is lett valami hú de érdekes, és a nagy ellenség sem volt túl félelmetes vagy túl érdekfeszítő. Egy pontnál azt hittem, hogy nem lesz benne semmi paranormális, csak egy egyszerű pszichopata na ez mit mond el rólam, ha már a pszichopata sem elég rossz???. Annak ellenére, hogy értem miért fontos Nick személyiség fejlődéséhez, hogy a nehézségeket maga oldja meg, picit azért irritál, hogy kb. mindenkinek (aki egy kicsit is őrült ahhoz hogy higgyen neki) elmondja, hogy egy őrült plusz egy démon Altaïr üldözi, csak annak nem aki még segíteni is tudna. Ettől eltekintve egyre jobban szeretem ezt a sorozatot. Ez valóban Nick életútja, én pedig mindig is imádtam Nicket, legyen felnőtt vagy tinédzser. Van egy idézet, amit Kody mond Nick-nek, ami szerintem nagyon jól leírja a sorozat és az egyes könyvek felépítését:

“All of us are a culmination of vital parts of our parents and their pasts. A vital part of the circumstances we were raised with. Everything that happens to us, good and bad, leaves a lasting impression in our souls. You take one part of that out, and you can completely rewrite something crucial about us. By and large, we’re not shaped by the big things. It’s the little, day-to-day moments that make us who we are. Who we’re going to be.”

Bármilyen apró dolognak is tűnik, bármennyire unalmas is néha az, hogy Nick iskolába jár, mi történik az iskolában, mit csinál otthon, mit eszik, hogy tölti az olyan napjait, amikor éppen nem akarja senki megölni… tudjuk, hogy ezek az apró dolgok formálják a karakterét. Nick élettörténetét kértük, hát azt is kapjuk. Persze szerencsénkre azért ritkán van nyugis napja szegénynek.

És ha már Kody…örültem, hogy sokkal többet szerepelt, mint az első részben, bár még mindig nem eleget, ahogy Ambrose sem. Illetve Caleb is szinte állandó szereplő lett. Negatívum, hogy kevés Bubba volt benne!!! Nick anyját pedig még mindig csapkodnám! Nagy arc volt még Grim, azaz Halál. Ki gondolta volna, hogy ilyen szórakoztató is lehet..? 🙂

Kis dolog vagy nagy, az viszont tény, hogy még mindig a fő szál és az ahhoz szorosan kapcsolódó kis mellékszálak a legérdekesebbek. Például, hogy mégis miért tanítja pont Halál Nick-et…

Kedvenc karakter(ek): Nick, Caleb, Kody, Grim
Kedvenc jelenet(ek): Ahogy Grim tanítja Nick-et.
Kedvenc idézetek:

Your destiny is shaped by choice, never by chance. Beware the decisions you make, no matter how small, for they will be your salvation…or your death.

“Nick! Wait!”
Wait, my gluteus maximus. Vampire was shy a few quarts of blood if he thought Nick had any intention of not going Casper on him.
I’m too young, too smart, and too good-looking to die. Yeah, and then some. The world needed him to improve the gene pool. Not to mention, at fourteen he hadn’t even had his first date yet. He’d only just, this night, had his first kiss. He should have recognized that alone as a sign that the apocalypse was coming and that his death was imminent

When he started to run, Kyrian slammed him back into it. “Stop a minute and listen. I know I’m asking the impossible from you, but for once in your life, shut your mouth and open your ears.”
“I’m not the one talking.”
Kyrian snarled at him. “Don’t get smart with me.”
“You want me stupid?”
“Nick…”
Nick held his hands up. “Fine, just don’t eat my mom, okay? She’s had a bad enough life without becoming the Bride of Dracula. 

Let me give you free advice, kid. Whenever something is coming for you, snap its neck or double tap. Never, ever hesitate. It’s infinitely better to be judged by twelve than carried by six.

His mom always said that 90 percent of intelligence was knowing when to shut up.

Chronicles of Nick kritikák:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük