Kritika ~ Jeaniene frost: Once Burned + moly kihívás

Szerző: Jeaniene Frost
Cím: Once Burned
Sorozat: Night Prince #1
Műfaj: paranormál-romantikus
Hossz: 346 oldal (mass market)
Külföldi megjelenés: Június 26, 2012
Külföldi kiadó: Avon

She’s a mortal with dark powers…

After a tragic accident scarred her body and destroyed her dreams, Leila never imagined that the worst was still to come: terrifying powers that let her channel electricity and learn a person’s darkest secrets through a single touch. Leila is doomed to a life of solitude…until creatures of the night kidnap her, forcing her to reach out with a telepathic distress call to the world’s most infamous vampire…

He’s the Prince of Night…

Vlad Tepesh inspired the greatest vampire legend of all—but whatever you do, don’t call him Dracula. Vlad’s ability to control fire makes him one of the most feared vampires in existence, but his enemies have found a new weapon against him—a beautiful mortal with powers to match his own. When Vlad and Leila meet, however, passion ignites between them, threatening to consume them both. It will take everything that they are to stop an enemy intent on bringing them down in flames.

értékeljünk:

Azok számára, akik arra kíváncsiak, hogy a Cat & Bones könyvek nélkül is ellehet-e olvasni és lehet-e 100%-osan élvezni ezt a könyvet a válaszom egy nagy IGEN! Cat, Bones, Mencheres és Kira feltűnnek egy jelenetben, de csak pár mondat erejéig (ami mondjuk tény és való, hogy nagyon poénos…Vlad és Bones egy helyen? viccelsz?? MEGFIZETHETETLEN! Ezt a C&B fanok nagyon jól tudják, de azoknak is tetszeni fog, akik valami orbitális tévedés folytán – mert más nem játszhat közre- még nem olvasták Frost könyveit). Ettől eltekintve az egész történet Vlad és Leila saját világa és problémái körül mozog.

“Remind me to kill Bones next time I see him” – Vlad

Muhahaha gonosz Bones mondott valamit Leilának, aminek Vlad bácsi nagyon nem örül hihi. No, de kanyarodjunk vissza a történethez….

A sztorit Leila szemszögéből olvashatjuk. Amikor először hallottam, hogy Vlad saját könyvet és sorozatot kap, azt hittem/reméltem, hogy az ő szemszögéből lesz írva és egy kissé csalódott voltam, mikor kiderült, hogy éppen az ellenkezője. Azonban Leila fantasztikus csajszi. Nem annyira, mint Cat, de nagyon csíptem a karakterét. A belső gondolatmenetei és ki nem mondott kommentjei sokszor viccesek, de főleg, amikor gondolatolvasó vámpírokkal van körülvéve. A visszaszólásai sem piték. Már tisztában volt a vámpírok létezésével még mielőtt néhányan közülük elrabolták volna, sőt a legjobb barátja, Marty is vámpír. Szóval Leilának vannak ezek a pöpec/nem túl pöpec -szituációtól függ- képességei. Hozzáérsz ő pedig beléd ereszt pár Voltot, ami halálos is tud lenni, kivéve ha vámpír vagy, vagy tűzálló, vagy mindkettő. De nem ez az egyetlen képessége. De nem ám, ha valakit, vagy valakinek egy személyes tárgyát megérinti, látja a páciens bűnét, jövőjét, képeket a jelenből. Így köt ki Vladnál.

Valaki kiakarja csinálni a mi kedvenc vámpír legendánkat, Vladot. Valaki bosszúra szomjazik és Leila-t használja fel ahhoz, hogy meg is kapja. Legalábbis az A terv ez lett volna, de Vladnak sem a semmiért van olyan szőrnyű hírneve. Megmenti Leilát a vérszívó elrablóitól és a saját otthonába viszi, ahol biztonságban lehet és hogy rájöjjenek ki a nagy, csúnya, gonosz denevér farkas. Közben Vlad megpróbálja megtanítani a lányt, hogy fejlessze a képességeit és hogy legyen erősebb és a vámpírokra is legyen nagyobb hatással. De Leila egyáltalán nem akar ezekkel a képességekkel élni, nemhogy még felturbózni őket. Ami valljuk be nem csoda, miért is akarná? Nem lehet normális élete, a családja szétszakadt emiatt. Viszont hamar rá kell jönnie, hogy ha élni akar, erősebbnek kell lennie. Ezt hívom én 22-es csapdájának. Szívás a te helyedbe lenni kiscsirke. Várj… Szexeltél egy vámpír legendával? Visszaszívom visszaszívom!!

Leila párszor majdnem találkozik kaszás barátunkkal, szóval az olvasók izgi részekből nem szenvednek hiányt. Marty egy igen komoly titkot tart vissza Leiláról. Csak, hogy legyen fogalmatok arról, hogy mennyire komoly, ez volt rá Vlad reakciója:

The next time you withhold information from me, rest assured that I’ll burn you to death.”

A szerelmi szál Vlad és Leila között kicsit sem a megszokott romantikus történet. Na, de ezt tudni lehetett, hiszen Vlad Tepeshről beszélünk, nem igaz? Nem, nem vagyok előítéletes drága Tűzcsinálóm. Okosabb vagyok én annál, hogy minden Stroker féle pletykát elhiggyek. Nem hittem a kritikáknak, amik azt mondták, hogy Vlad van olyan isteni pali, mint Bones, és még mindig nem lennék ebben biztos, de tény, hogy nagyooooon ott van a nyomában.Ne várjátok, hogy eljátssza a romantikus hőst, virágokkal meg sok-sok szerelmes szövegekkel, mert csalódni fogtok. Hirtelen haragú, cinikus, arrogáns és sokszor bunkó és durva, de őszíntén ki nem kakilja le, mikor közben pokolian szexi, megvédi az embereit és a tulajdonát, és a hideg, szarkasztikus humorát csak imádni lehet. Ezt várhatod a híres neves Vlad Tepeshről a saját könyvében.

A köny végére nem mondanám, hogy függővég, de nyitva hagyott pár ajtót. Beleértve a két főhős közti romantikus kapcsolatot és nem tenném a fejemet arra, hogy a főellenséget most láttuk utoljára. Majd meglátjuk, de ahogy Leila mondta:

“This is far from over.” 

Ennek még messze nincs vége…


Kedvenc karakter (ek): Vlad és Leila.

Kedvenc jelenet (ek): Amikor Marty elmondja az igazságot Leila-val kapcsolatban. Ez egy drámai, de szép jelenet.

Kedvenc idézet: Van jóóóóó sok, de nem akarok elrontani semmit, így választottam egyet, ami spoiler mentes és jó hangosan megnevettetett:

My father turned his attention back to me. „What if we elect not to be sequestered with you? What then?”
„You’ll be captured, tortured, and eventually killed by the people after your daughter,” Vlad replied in a casual tone.
My mouth fell open at his bluntnes. Gretchen let out a shocked gasp. Vlad looked at me and shrugged as if to say, You wanted me to take over.

Ha ennyi nem győzött volna meg arról, hogy megvedd a könyvet, akkor had adjak még egy nagyon-nagyon über komoly okot: A BORÍTÓ, emberek. A borító. PAUL MARRON!!

Oké lelőttem magam. Ja csak, hogy tudjátok amíg nem volt kedvem megírni a kritikát, csak még 2x olvastam el a könyvet…

Ja és még annyi, hogy

A következő könyv a Night Prince című sorozatban a „Twice Tempted” címmel 2013 márciusában jelent meg külföldön. (És legfrissebb értesülések szerint lesz egy 3. rész is. Juhééé!!)

A következő (7.) Night Huntress könyv Cat & Bones-szal 2014 elején jön és az „Up From the Grave” címet kapta.

Mellesleg, csak úgy halkan megsúgom, hogy ha már ekkora moly függő lettem, csináltam is egy kihívást a könyvhöz:  http://moly.hu/kihivasok/egjunk-lazban-vladert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük