Értékelés – C.N. Crawford: Hallowed Games

A C.N. Crawford szerzőpáros régóta a kedvenceim közé tartozik. Amikor romantikus fantasy könyvhöz támad kedvem, az ő portfóliójukban sosem csalódok. Ez a legújabb megjelenésükkel sem volt másként.

Sorozat: Hallowed Games #1
Megjelenés: 2023. október
Terjedelem: 410 oldal (Kindle)
Műfaj: Paranormális Romantikus, Fantasy

If he’s death, I crave oblivion.
I’m cursed to kill with a brush of my fingertips. My worst fear is attracting the attention of the kingdom’s magic hunters. Maelor is their mysterious, gorgeous leader–and my world falls apart when he learns my secret.
When he arrests me, my only hope is to survive a deadly competition, to win the mercy of our god. Strangely, Maelor is immune to my touch. Turns out, that’s because he’s secretly a vampire—lethally sexy, and dangerous as hell.
He’s as drawn to me as I am to him. Can this beautiful monster help me survive, or will our dark attraction lead me to ruin?
Hallowed Games is the first book in a new series of fantasy romance, morally-grey characters, and deadly trials: perfect A Court of Thorns and Roses and Serpent and the Wings of Night.

ÉRTÉKELÉS

Ezen a ponton már bármit elolvasnék, amit ez a Dinamikus Duó írt!

Számomra továbbra is a Court of the Sea Fae-sorozat a csúcs, és a The Demon Queen Trials szorosan a második helyen követi. A Hallowed Games egyelőre nem éri el egészen ezeket a magasságokat, de még így is elég jó. Néhány óra alatt ledaráltam, csak hogy rájöjjek, még nyolc hónapot kell várnom a következőre! Komolyan, ki átkozott el??

Egy biztos: a könyveik határozottan merítenek ihletet más népszerű művekből (például az ACOTAR-ból). Nagy eséllyel találkozhatsz ismerős jelenetekkel más könyvekből, DE nagyon kevés szerzőnek sikerül ilyen egyedi és magával ragadó atmoszférát teremtenie több sorozaton keresztül. C.N. Crawfordnál pontosan tudom, mire számíthatok: izgalmas utazás drámával, veszéllyel, rejtéllyel, forró romantikával és akcióval – mindezt tökéletesen ötvözve. Minden sorozatban fenntartani ezt az izgalmi szintet monumentális feladat, és ők újra megcsinálták!

A Hallowed Games ugyanazt a lebilincselő élményt nyújtja, amit a rajongók megszoktak. A többi művükhöz képest a világépítés nem annyira komplex – jelen van, de egyelőre nem olyan részletes. Ez nem feltétlenül rossz dolog, de én szeretem, amikor teljes kreatív módba kapcsolnak. Ez azonban nem von le semmit a történetből. A próbák és halálos akadálypályák a kedvenc cselekményszálaim közé tartoznak és ebben a könyvben is szuperálnak. A hősnőnk kihívásai izgalmasak és ügyesen megtervezettek. Az egyetlen problémám? Bár Elowent az elejétől fogva egy kemény katonaként mutatják be, valamilyen furcsa okból a próbatételek során a damsel in distress szerepébe kényszerítik. Ne értsetek félre, én is – akárcsak bárki más – imádom, amikor egy magas, sötét, szexi antihős mindenen átgázolva siet megmenteni a napot. De komolyan, tessék megadni sis-nek az esélyt, hogy egyedül tündököljön! Jó, oké, a végén tényleg ragyogott, mint egy gyémánt.

A másik kedvenc narratívám az, amikor a főszereplő küzd a saját romboló énjével, ami nem csak őt, de az egész világot elpusztíthatja. Ez mégjobban megfűszerezi a történetet, ráadásul ez az írópáros mesteri módon használja ezt.

Hogy mi a helyzet a a romantika részlegen? Lehet, hogy meg kéne vizsgáltatnom a prioritásaimat. Hogy a túróba tudok mindig beleszeretni a rosszfiúba, hogy aztán pár oldal múlva egy mégroszabb pasi rabolja el a szívem? Komolyan, a fikciós szerelmi életem egy káosz! A szívem nem bírja tartani a lépést! Ez normális? Kellene valakivel beszélnem erről? Szóval igen, a romantika FORRÓ (mint mindig), és NINCS szerelmi háromszög – MÉG – legalábbis a főszereplő szempontjából nincs. Az én szempontból viszont nagyon is van!

A Hallowed Games lehet, hogy nem a szerzőpáros abszolút legjobb műve, de még így is vadul szórakoztató, némi, az én férfiízlésem szempontjából kétségbeejtő döntéssel fűszerezve. Az apró kifogásom ellenére egy fantasztikus olvasmány, és szívből ajánlom a műfaj rajongóinak. Csak annyi, hogy készüljetek fel mentálisan, hogy sokat (2024 november vége) kell várni a következő részre. Szóval ide egy terapeutát és a sorozat következő részét, de azonnal!

DAYS
HOURS
MINUTES
SECONDS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük