Peter Jackson új Sci-Fije, a Mortal Engines magyar szinkronos előzetest kapott

Végre láthatunk néhány képkockát a Mortal Enginesből (itthon a Ragadozó városok címet kapta) a Peter Jackson által adaptált új sci-fiből.

A film 2018-ban érkezik és Philip Reeve népszerű YA apokaliptikus regénysorozatát dolgozza fel. A film forgatókönyvén maga Peter Jackson (A Gyűrük Ura, A Hobbit) és csapata Fran Walsh és Philippa Boyens dolgozott, a rendező pedig Christian Rivers. Szóval hozzáértő kezekbe került a fantasy sorozat.

A rövid előzetesből megtudhatjuk, hogy a világ sivatagos pusztaságait óriás kerekes vándorvárások lakják, a romos kisebb városok lakói, köztük a főszereplő, Hester Shaw (Hera Hilmar) is, a szörnyű metroposzolisz, London áldozatává válik.

Szó szerint, hiszen egy jelenetben egy monolitikus ellenséges hajó (ebben az esetben maga London) üldözi, és végül bekebelezi a sarokba szorított, folyamatosan zsugorodó kőbányát.

A Történet (a könyvek alapján)

Philip Reeve 2001-ben írta meg a sorozat első részét, amit három, egymáshoz szorosan kapcsolódó folytatás követett. A Mortal Engines története évezredekkel a jövőbe nyúlik, ahol egy globális katasztrófa utóhatása geológiai értelemben megtizedelte a világot. Hogy elmeneküljenek az állandó földrengések és vulkánok elől – ami Észak-Amerikát lakhatatlanná tette – London városát áttelepítették egy hatalmas, kerekeken mozgó gépezetre, amit Vontató Városnak neveztek, amivel aztán elkezdték járni a világot és a “városi darwinizmus” nevében kifosztották más városok gyengülő erőforrásait.

Ebben a keserű világban a Mortal Engines története két fiatal, kívülálló karakterre összpontosít, akik el akarják kerülni a pusztulást. A történet középpontjában Hester Shaw (Hilmar), a bosszúszomjas csavargó áll, aki közös ügyet találva összeáll egy történész tanonccal, Tom Natsworthyvel (Sheehan), hogy egyesített erejükkel megtalálják és fellopakodjanak a hatalmas ragadozó járműre, Londonra.

CAST

Hera Hilmar alakítja a főszereplőt, Hester Shawt. Robert Sheehan pedig a másik központi szereplő, Tom Natsworthy, egy történész tanonc bőrébe bújhat. Hugo Weaving lesz a történész Thaddeus Valentine. A teljes lista itt található.

A Mortal Engines /Ragadozó városok/ jövő decemberben érkezik majd a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük