Alita Battle Angel: Megérkezett az első trailer

Megkaptuk az első trailert a Robert Rodriguez és James Cameron által feldolgozásra kerülő manga filmadaptációjához, az Alita Battle Angelhez. Ghost in the Shell rajongók ( akár film, akár anime) figyelmébe különösen ajánljuk.

Alita Yukito Kishori japán mangáján alapul. Az élőszereplős változat főszereplője a Maze Runner színésznője, Rosa Salazar. Ő fogja Alitát, a női kiborgot alakítani, akit  a távoli jövőben egy tudós mentett ki a szeméttelepről. Alita gyakorlatilag egy kiborg változata Pinokkiónak, ám a történet közel sem gyerekeknek való, ahogy a brutális, disztópia világ sem, amiben játszódik.

Alita egy android, akit egy kiborg fejvadász/tudós, Dr. Daisuke Ido (Christoph Waltz) talál meg és hoz vissza az életbe. A történet egy poszt-apokaliptikus dísztópia városban játszódik, amit Szeméttelepnek hívnak, ami pontosan egy lebegő utópia alatt található, amit a mangában Tipharesként, az animében pedig Salemként emlegetnek. A szemétdomb népe pedig a Tiphares hulladékaiból él. Alita is egy a sok szemét közül, ám miután Ido rálel, lábak és kezek nélkül, úgy dönt újjáépíti. Ezt láthatjuk az első előzetesben is.

James Cameron 2000 óta elakarta készíteni a filmet, miután Guillermo del Toro ajánlatára elolvasta a mangát és azonnal beleszeretett a koncepcióba. Teltek múltak az évek, de sajnos egyéb projektek miatt mindig tolódott, míg végül 2015-ben bejött a képbe Robert Rodriguez (Sin City, Alkonyattól pirkadatig), mint rendező. A film rengetegszer használja azt a technikát, amit Cameron az Avatarhoz fejlesztett, például már a főszereplő, Alita esetében is.

A film történetéről Cameron úgy nyilatkozott, hogy az eredeti mangának a “velejét” kívánja átültetni az élőszereplős filmbe, és leginkább az első négy könyvre fókuszálna. Egyelőre nem tudjuk, hogy ez meg is valósult-e,  az viszont biztos, hogy ígéretéhez híven a filmbe is belekerült és fontos szerepe is van a mangában megismert fikcionális sportnak, amit úgy hívnak Motorball.

Tudjuk még, hogy az egyik főellenséget, Zapant Ed Skrein alakítja. A főellenség valószínűleg Chiren lesz (Jennifer Connelly), egy Tipharesből származó orvos, aki valaha Ido társa volt. Mahersala Ali két szerepet is kapott, melyek közül egyik Vector, egy üzletember a Szeméttelepről, akinek a keze mindenféle sötét kiborg politikában benne van és Motorball meccseket bundáz meg. A filmből a romantika sem hiányzik, Alita Hugohoz (Keann Johnson), egy helyi tinédzser bandita fiúhoz kerül közelebb. Ő tanítja majd meg a lányt a gladiátorjátékokhoz hasonló Motorball szabályaira. Szerepel a filmben még Eiza González, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Casper Van Dien, Lana Condor, Elle LaMont és Idara Victor is (teljes lista).

Az Alita Battle Angel 2018 Július közepén kerül a mozikba. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük