Avatar: Az utolsó léghajlító Book Tag

Újabb Book Taggel jelentkezem, mert fun, érdekes és mert éppen unatkoztam a melóban. Ez az Avatar: Az utolsó léghajlító Book Tag és mivel imádom a Korrát, de az alapsorozat sem rossz, így kérdés sem volt, hogy megcsinálom-e. A Book Tag kitalálója A Clockwork Reader.

 

VÍZ

#1 Katara és Sokka – legjobb testvéri kapcsolat:

Larissa Ione – Lords of Deliverance sorozat: Reseph, Limos, Thanatos, Ares, azaz az apokalipszis 4 lovasa. A jó és a rossz közötti harcok szülték a négy testvért, akik a pokol seregei és a földi élet (ahogy ismerjük) közt állnak. Ők a Felszabadítás Urai, és rendelkeznek azzal a képességgel, hogy megakadályozzák a világvégét … vagy éppen elhozzák. Az ő testvéri kapcsolatuk fergeteges, vicces, szomorú, drámai és…. SQUAD GOALS. Imádom őket.

#2 Yue – kedvenc balsorsú szerelmespár:

Darynda Jones – Charley Davidson sorozat: Charley és Reyes. Spoiler nélkül, de nincs még egy ekkora elbaszott és halálra ítélt szerelmes pár (hiába vitatkozol, nincs és kész). És mégis, minden akadályt megugorva, szerelmük epic, a kémia tökéletesen működik és még a világot is megválthatják. Reméljük happy end lesz a vége.

#3 Vérhajlítás – Egy könyv ijesztő/felkavaró koncepcióval:

Suzanne Collins – Az Éhezők Viadala sorozat: Egy barbár és brutális verseny a kétségbeesett emberek számára, ahol az élelemért és egyéb jutalmakért az uralkodó osztály szórakoztatására a halálig harcoljanak. Mindezt valóságshow formájában. Persze, írhattam volna ide bármilyen disztópiát, de pont azért választottam ezt, mert teljesen elképzelhető, az alapkoncepció akár pár éven belül is valóra válhat, sőt talán már el is kezdődtek az ide vezető események. Gyakorlatilag egy modern gladiátor játék.


FÖLD

#4 Toph – egy szereplő, akinek ereje meglepett téged/meglepte a többi szereplőt:

Sarah J. Maas – Üvegtrón sorozat: Aelin the fire-breathing bitch queen. Szerintem a sorozat elején senki sem gondolta volna, hogy  a végére mennyire badass lesz…

#5 Ba Sing Se meséi – legjobb novellás/verses kötet:

Ted Chiang – Életed ​története és más novellák: “Ted Chiang nyolc novellát tartalmazó, háromszoros Nebula-, valamint Hugo-, Locus-, Theodore Sturgeon- és Sidewise-díjas gyűjteményét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják. Szerzője a sci-fit olyan oldaláról ragadja meg és ábrázolja, ahogy előtte még senki más nem tette.” Ez mindent elmond. Aki űrhajókat, high-tech fegyvereket vár, az ne ezt a könyvet vegye le a polcról. Akit egy kicsit is érdekel viszont a tudományos életszemlélet, a hitvallás elméletei, a nyelvészet és főként az emberi viselkedés és pszichológia, aki úgy érzi, hogy egy filozófus veszett el benne és szeret elmélkedni, annak viszont mindenképpen ajánlom!

#6 Kioshi harcosok – legjobb harcos szereplő:
Ez most komoly?? Ha kizárom azokat, akik valamiféle szuper képességekkel rendelkeznek, akkor…. Elias (Sabaa Tahir
Szunnyadó ​parázs sorozat).  Elias egy úgynevezett Maszk, akit egy elszigetelt helyen, Sötétszirtben képezték ki, amit jobban őriznek, mint az Alcatraz börtönt. A kiválasztott gyerekeket 6 éves koruktól 14 éven át képzik Maszkokká, feltéve, ha túlélik addig. Körülbelül 3000 Maszk és diák edz Sötétszirtben, Elias pedig évfolyamelső, vagyis rohadtul badass. Szinte természetfeletti gyorsasággal és ügyességgel harcolnak. Talpraesett, jól harcol, jó stratéga, szemfüles, de nem csak fizikailag bírja a strapát, de lelkileg is.


TŰZ

#1 Zuko – legjobb megváltás történetszál/aminek meg kellett volna történnie:

SPOILER A SÖTÉT VADÁSZOK RAJONGÓINAK!! 

Sherrilyn Kenyon – Dark-Hunter sorozat: [Styxx ]~ Ahhoz képest mennyire utálni lehetett a karaktert, és ahogy Kenyon csavart rajta egyet, az valami elképesztően zseniális és nem egy tipikus “rosszból jóvá” váló sztori.

#2 Iroh – legbölcsebb szereplő:

Karen Marie Moning – Tündérkrónikák sorozat: FUCKING RYODAN. Jó, lehet, hogy kissé elfogult vagyok, de ez az ember MINDENT (majdnem) tud…

#3 Azula – legjobb bukás (főellenségé):

Larissa Ione – Lords of Deliverance sorozat: Pestilence. Ezt akár a Zukos kérdéshez is írhattam volna, imádtam utálni ezt a karaktert, de méltó és epic “bukása” lett.


LEVEGŐ

#1 Appa – Kedvenc fikcionális állat (NEM faj, szereplő):

Jay Kristoff: A Lótusz háborúja sorozat: BURUU, én is akarok egy Buruut! Sosem hittem, hogy bármikor egy állat felkerülhet a kedvenc könyvszereplőim listájára, de ennek a különleges lénynek sikerült. Kristoff nem csak a szánkba adta, hogy ez a lény különleges, az olvasó valóban beletudja élni magát, és valóban érzi közben pedig azt kívánja, bárcsak neki is lenne egy mennydörgéstigrise.

#2 Aang – legártatlanabb/legcukibb szereplő:

Karen Marie Moning – Tündérkrónikák sorozat: Shazam, aki szintén Buruuhoz hasonlóan egy különleges lény,  egy nagy pihe puha szőrgolyó és eszméletlenül cuki, amíg nem bántod Danit, mert akkor megesz. Teljesen ártatlan…

#Avatar állapot – egy makacs szereplő / egy szereplő, aki nem tud továbblépni:

Nalini Singh – Angyali vadász: Lijuan tényleg lehetne az Avatar, mert képtelenség kinyírni a lelkét és valahogy mindig visszajön!


Általában nem szoktam kihívni senkit, de most muszáj kihívnom Lupit, Korra rajongó társam :). Persze ha szívesen megcsinálná más is, hajrá 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük