Blogturné – Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák [Nyereményjáték]

Az Athenaeum kiadó jóvoltából megjelent Sherrilyn Kenyon közkedvelt Sötét Vadászok sorozat legújabb része a Szenvedélyes éjszakák. Ezúttal Wren és Maggie történetét ismerhetjük meg, de vajon két ennyire különböző ember számára létezik közös jövő? – Ha velünk tartotok, megismerhetitek jobban a könyvet!

[alert type=”info”]Kiadó: Athenaeum Kiadó
Sorozat: Sötét Vágyak Vadásza #9
Megjelenés: 2017. július 03.
Műfaj: Fantasy
Terjedelem: 340
Fordító: Goitein Veronika

A Vérvadászok világában az erősebb felfalja a gyengébbet. Minden nap halálos veszélyt hozhat. Senkiben sem szabad megbízni, a szerelem pedig végképp ki van zárva, ha életben akarsz maradni…

Wren Tigarian árva volt. Egyetlen klán sem akarta befogadni. Wren két faj, a hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, és ha akart valamit, soha nem engedte, hogy az útjába álljanak. Most Margueritét akarja.
Marguerite D’Aubert Goudeau egy befolyásos amerikai szenátor leánya, de gyűlöli a felső tízezer képmutató életét, amit élni kényszerül. Akárcsak édesanyja, ő is erősen ragaszkodik cajun gyökereihez, amit apja képtelen megérteni. Margueritének nincs más választása, meg kell próbálnia beilleszkedni, bár örök kívülállónak érzi magát.

Wrennek Margueritéért nemcsak az emberekkel kell megküzdenie, akik sosem fogják elfogadni állati lényét, hanem a Vérvadászokkal is, akik meg akarják ölni, amiért veszélybe sodorta a világukat. Versenyt kell futniuk az idővel, és ez nem csupán az életükbe kerülhet, de a lelküket is elveszíthetik…

[/alert]


 

Kevés olyan ember van, aki nálam jobban rajong Kenyonért és a könyveiért és, aki teljesen össze-vissza olvassa ezt a sorozatot. Wren és Maggie történetét még én sem olvastam ezelőtt, viszont csupa jót hallottam róla, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam. Plusz, a legújabb Dark-Hunter részek után vágytam a régebbi stílusra, arra a kalandos, fordulatos, szórakoztató, elgondolkodtató és romantikus sztorikra, amik miatt megszerettem ezt a sorozatot. Egy félelmem volt a Szenvedélyes éjszakákkal kapcsolatban, az pedig, hogy vérvadász könyv. A Vérvadászos sztorik érdekessége az én esetemben, hasonló az álomvadászos sztorikhoz: Imádom a háttért mitológiát, a Vérvadászok történetét, az egész koncepciót, de a legtöbb vérvadászos könyv nem tudja azt a szintet hozni, amit a sötét vadászos könyvek. Hébe-hóba kapunk egy-egy vérvadászos történetet (ha a későbbiekben a sárkányosakat nem számítjuk), de valahogy mégsem tudnak megfogni. Egyedül Dev könyve (No Mercy) volt az, ami le tudott venni a lábamról, és vicces módon az indított el a Kenyon fanatikusok útján. Szóval emiatt egy kicsit félve is indultam én neki ennek a könyvnek, és bár kedvencem nem lett, de szerencsémre mindenképpen a jobbik Vérvadászos sztorik közé sorolhattam.

Wren karakterét nem volt nehéz megszeretni: csendes, visszahúzódó, de fülét farkát behúzva rohanjon az, aki azt képzeli büntetlenül szórakozhat vele vagy ami az övé. Nem lehet Kenyon könyv egy sötét, megkínzott főhős nélkül, így hát Wren természetesen szintén ilyen múlttal rendelkezik. Csakhogy neki a jelenje sem egy leányálom: az egyetlen helyen, ahol biztonságban van és ahol egész életében élt ugyanúgy kívülálló, mint a vérvadászok közt. Még azok az emberek is félnek tőle, akik befogadták, mindenki kedvenc Nickjén kívül egyetlen hű társa van, az is egy majom. Igazából az ő története ez, múltjában és jelenében is sok az izgalmas fordulat, aminek köszönhetően sok újdonságot megtudunk a Vérvadászokról és közösségükről, és fel is frissíti korábbi tudásunkat.  Nekem ez a rész vitte el a könyvet a hátán, és ezek a történetszálak, előreutalások és fordulatok azok, amik miatt olvasatta magát.

Sokszor nem tudom, hogy reklámozzam ezt a sorozatot, mert néha teljesen paranormális romantikus, más részek meg már inkább Urban Fantasyk erős romantikus szállal. Na, a Szenvedélyes éjszakák például egyértelműen paranormális romantikus, hiszen a romantika szerepe hasonlóan erős, mint Cole könyveiben. Ilyenkor fontos, hogy mind a két főszereplőt szeressem, és, hogy együtt egy olyan párost alkossanak, akiknek teljes mellbedobással tudok szurkolni, akikért tudok aggódni, akikkel együtt tudok szenvedni, nevetni, és akiktől izzanak a lapok. Így, ha az egy egyik szereplő kevésbé szimpatikus, kevés az esélye, hogy én azt a romantikus szálat szeretni fogom.

Így jutunk el Maggiehez, aki a könyv feléig taszított magától. Nálam mondjuk sosem jó pont, ha egy tudatlan ember a főszereplő, jobban szeretem Kenyon tökös paranormális karaktereit vagy azokat, akik már ismerik ezt a világot közelebbről. Viszont itt nem ez lett az ellenszenvem kiváltó oka. Maggie egyszerűen egy kislány a könyv elején. Tudja, hogy milyen életet akar, tudja, hogy ő jobb annál, hogy egy eszetlen gazdag liba legyen, aki olyanokkal barátkozik, akik jobbnak hiszik magukat mindenkinél….még sem próbál ellene tenni semmit, csak sírdogál minden miatt: Nick elvesztése miatt, Wren miatt, az apja miatt. aztán, ahogy halad előre a történet, és végre eljutunk oda, hogy Maggie is megismerkedik ezzel a veszélyes, de fantasztikus világgal, ő is új erőre kap. Egyre nagyobb önbizalma lesz, jól kezeli a lehetetlen helyzeteket, Wrennel is aranyos párost alkotnak, megjön az a kémia is, amit az elejétől fogva sikertelenül próbált velem éreztetni Kenyon. A végére ha nem is lettek kedvenceim, de meg tudtam őket annyira szeretni, hogy sokkal jobban élvezzem a könyvet, mint az első felét és ne csak a vérvadászok történelme érdekeljen.

A Bűnös éj után, ami számomra az egyik örök kedvenc, azt mondanám, hogy egy kisebb visszaesés a Szenvedélyes éjszakák, de mint korai Sötét Vadász könyv, és Vérvadász könyv, egy teljesen elfogadható, és a végére mindenképpen szerethető kis történetet kaptam, amit jó lesz figyelmesen olvasni, mert sok utalást és információ morzsát tartalmaz az elkövetkezendő könyvekre, és a sorozatot átívelő végtelen történetszálra. Bevallom, még így is jobban élveztem, mint némelyik új részt a sorozatban. Jó kis nosztalgia ez azoknak is, akik már jóval előrébb tartanak, de szeretnének egy kicsit visszalátogatni ebbe a szeretett világba. Ja és két fontos dolog, ami miatt még muszáj olvasni: 1.) SAVITAR 2.) NICK, mert belőlük sosem elég!

VERDIKT:


Blogturné Extra

Wren

Teljes név
Wren Tigarian
Kiejtés
Ryn Tie-geh-ree-uhn
Fő sorozata
Were-Hunter®
Faj
Tigris/Hópárduc (Katagaria)
Foglalkozása
CEO
Magasság
6′ 2
Hajszín
Szőke
Szemszín
Türkizből kék, szürke (attól függ, hogy esik rá a fény)
Társa
Maggie Tigarian
Gyermekei
Nicole
Legjobb barátja
Maggie Tigarian
Tetoválás / Sebhely
Páros jel a kezén. A bal alkarján egy dzsungelben rejtőző fehér tigris.
Háziállat
Marvin

[alert type=”info”]”Egy tigris felébresztéséhez nagyon hosszú botot használj.”[/alert]

Maggie

Teljes név
Marguerite D’Aubert Goudeau
Becenév
Maggie
Kiejtés
Dough-bear Goo-dough
Fő sorozata
Were-Hunter®
Hajszín
 Gesztenyebarna, vöröses fényű tincsekkel
Szemszín
Barna
Párja
Wren
Gyermekei
Nicole
Legjobb barátja
Nick (CON)
Tetoválás / Sebhely
Páros jel a kezén.
Háziállat
Marvin

[alert type=”info”]”Inkább felejtsenek el, mint hogy úgy emlékezzen rám, aki behódolt.”[/alert]


NYEREMÉNYJÁTÉK

Az írónő, Sherrilyn Kenyon könyveire jellemző, hogy számos hitvilágot használ fel, különböző különös lények, istenek tűnnek fel. Ezúttal nektek is különleges lényeket kell keresnetek leírás alapján, amik kettő vagy több lény szerelméből született, vagy testüket több lény alkotta meg. A kis írásokban megtaláljátok a főbb jellemzőiket, de a mitológiai megnevezésük soha nincs odaírva.
A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példányt sorsoljuk ki.

[alert type=”warning”]

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

 Egy mezei nyúl és egy madár keveréke. Egy svéd vadász története alapján terjedt el a híre, azonban nincs bizonyíték, hogy valaha is létezett, de az “állat” rekonstrukciója egy svéd múzeumban van kiállítva.

a Rafflecopter giveaway


További Állomások

07.05. – Insane Life
07.06. – Angelika blogja
07.07. – Függővég
07.08. – Deszy könyvajánlója
07.09. – CBooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük