TRAILER: Cloak & Dagger, a Marvel új tinisorozata

A Freeform is csatlakozik a képregények élőszereplős adaptációnak otthont adó tv csatornákhoz. A csatorna egy olyan képregényt választott a Marvel palettájáról, ami a többnyire fiatal közönségének imponálni tud.  Ez pedig a Cloak & Dagger.

A Cloak & Dagger több dologban is kitűnik az eddigi szuperhősös adaptációk tömegéből. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a karaktereink a felnőtté válás útján vannak, tehát leginkább egy tinédzser dráma szupererőkkel. Azonban mielőtt ettől bárki is megijedne, meg kell jegyezni, hogy az alap matéria komoly dolgokat feszeget: számos drogellenes üzenet és utalás van benne, illetve a fő történetszál is ehhez kapcsolódik, viszont ennek ellenére nem érezzük azt, hogy mindenáron le akarja nyomni a torkunkon a saját véleményét. A másik nagy különbség, hogy a páros szinte mindig átlagos bűnözőkkel ütközött össze, mintsem álarcos szuper rosszfiúkkal. Itt jön be a kábítószer ellenes szál is, merthogy a történetük leginkább arra fókuszált, hogy felszámolják a kábítószer terjesztő bandákat, aztán persze ezt kiterjesztve fellépnek a bűnözés több formája ellen is. Az egyik legérdekesebb dolog viszont az, hogy gyakran felmerül a kérdés az önkéntes igazságosztókkal kapcsolatban, és hogy milyen szerepet töltenek ők be a társadalomban. Vajon ők lehetnek a gyógyír problémára, vagy pedig része a problémának?

 

[alert type=”info”]

Tandy Bowen [Dagger] (Olivia Holt) és Tyrone Johnson [Cloak] (Aubrey Joseph) nagyon különböző családi háttérrel rendelkeznek, ám, mindkettejük olyan titkot cipel, amit még soha nem mertek megosztani egy másik lélekkel.

Tandy Bowen valaha egy kiváltságos kislány volt. Aztán végig kellett néznie, ahogy a családját elpusztította egy katasztrofális vihar, felforgatva ezzel az egész életét. Évekkel később, tinédzser éveinek végén egy váratlan találkozás egy Tyrone nevű fiúval ismét megváltoztat mindent.

A fiatal Tyrone Johnson semmi mást nem akart, mint bebizonyítani, hogy ő semmitől sem fél. Azonban, amikor mindent, ami fontos volt számára, elvettek, az élet megtanította a félelemre. Most, idősebb és zárkózott, ám elég egy találkozás egy Tandy nevű lánnyal, és az élete örökre megváltozik.

[/alert]

Az első trailer jobban fókuszál a szereplők drámai történetére, illetve kettejük kapcsolatára, mint szupererőikre, ám ez annak is lehet köszönhető, hogy a pilot részt csak az év elején fejezték be, és a sorozat 2018 elején kerül majd adásba, így valószínűleg nincs sok felvétel, amiből dolgozni tudtak. 

A trailer végén azért kapunk egy kis ízelítőt a képességeikből is, például láthatjuk Tandy fény tőrét, csakúgy, mint a képregényekben is, illetve Tyrone képregénybéli kinézete is feltűnik egy kis easter eggként, ahogy egyszer csak egy háztetőre teleportálva találja magát, és takarója úgy lóg rajta, mint egy köpeny.

Az origin történetük viszont némi átalakításon ment át a trailerből ítélve, itt ugyanis úgy néz ki, hogy a két fiatal már találkozott korábban, amikor mindketten kisgyerekek voltak, és a fiút mentette meg a lányt egy autóbalesetben, majd évekkel később, mintha a sors rendelte volna úgy, hogy ismét találkozzanak. Úgy néz ki, hogy ekkor ébred fel bennük az erő (ha-ha), tehát ekkora kapják meg különleges képességeiket. Az eredeti történetben, a képregényekben két reményvesztett földönfutóként találkoznak, az erejüket pedig azután szerzik meg, hogy hosszas tortúrának és droghasználatnak veti ki őket egy kábítószeres banda. Talán túl sötét volt ez a csatorna számára, ezért a változás, de remélem azért nem csinálnak belőle rózsaszín tini románcot, és megtartja azokat a fontos üzeneteket és némi sötétséget, amit az alapanyag kínál.

Hamár easter eggekről beszélünk, a szemfüles Marvel rajongók észrevehették, hogy a végén a háztetős jelenetben egy neon felirat is látható, ami azért ad némi reményt asötétebb sztorira. Ez pedig nem más, mint a Roxxon Corp. vagyis a Roxxon Olajtársaság,  ami feltűnt az összes Marvel adaptációban: A Bosszúállókban, az összes Vasember filmben, az Agent Carterben, az Agents Of SHIELD-ben, a Daredevilben és az Iron Fistben is. Ezzel pőedig el is érkeztünk a legfontosabb kérdéshez: a Cloak & Dagger is kapcsolódik az MCU-hoz? Igen! De hogy megtudjuk mennyire, arra még sajnos jó sokáig várnunk kell.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük