Marie Lu új, két részes sorozata: Warcross

A Legenda és a The Young Elites bestseller szerzője, Marie Lu egy új két részes sorozattal rukkol elő, melyben az írónő két kedvenc szenvedélyét ötvözi: science fiction és videojátékok. A Ready Player One és a Matrix keverékeként emlegetik. A borítóval együtt egy rövid részletet is megosztott az Entertainment Weekly.


Talán sokan nem tudják, de mielőtt Marie teljes munkaidős író lett egy videojáték fejlesztő cégnél volt Art director illetve azt megelőzően a Disney videojátékain dolgozott.

A Warcross a fiatal hacker és fejvadász Emika Chen történetét meséli el, aki olyan bűnözök nyomába ered, akik a népszerű virtuális világban, a Warcrossban illegálisan fogadnak. Azonban, amikor Emika véletlenül betör a játék egy nagy részébe, a Warcross alapítója egy küldetéssel bízza meg: találja meg azt a jelentős biztonsági rést, amely a programját fenyegeti. A küldetés egyenesen a Warcross sötét bugyraiba vezeti Emikát, ahol a lány hamar rájön, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét.

Marie így nyilatkozott a sorozatról:

“A Warcross egy szerelmes levél a kedvenc szenvedélyeimhez. Őrülten jól szórakozom ezzel az új projekttel és remélem, hogy a régi és új olvasóim ugyanannyira fogják élvezni a könyv olvasását, mint én az írását.”Marie Lu

Twitteren is mindent megtett azért, hogy felkeltse az érdeklődésünket:

A WARCROSS nagyon kedves a szívemnek. Van benne sci-fi és videojáték és színes haj meg óriás robotok és egy Emiko Sato nevű lány. <3

AZ Entertainment Weekly nemrég leplezte le a nagyon színes, nagyon geeky borítót, amit első ránézésre kihajítottam volna az ablakon, de mostanra sikerült megbarátkoznom vele és értékelni a koncepciót. A borító mellé egy hivatalos fülszöveg és egy részlet (itt elolvashatod) is érkezett.

 

[alert type=”info”]

A milliók számára, akik minden nap bejelentkeznek, a Warcross nem csupán egy játék, hanem egy életforma. A fenomenon tíz éve kezdőzött és a rajongótábora mára már világméretűvé nőtte ki magát. Néhányan a valóság elől próbálnak menekülni, mások pedig a nyereséget keresik. A megélhetésért küzdve, a tinédzser hacker, Emika Chen fejvadászként dolgozik, aki az illegálisan fogadó játékosokra vadászik. A Fejvadászoké egy versengő világ, ahol a túlélés nem könnyű. Azért, hogy gyors pénzhez jusson, Emika nagy kockázatot vállal és meghackeli a nemzetközi Warcross Bajnokság nyitó játékát, melynek következtében egy véletlen hiba során az akció közepében találja magát és hirtelen ő lesz az est fénypontja.

Meggyőződése, hogy ezért börtönbe kerül, azonban Emika meglepődve tapasztalja, hogy börtön helyett egy telefonhívást kap a játék fejlesztőjétől, a titokzatos fiatal milliárdostól, Hideo Tanakától, aki egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. Szüksége van egy kémre az idei bajnokságon, aki felderít egy biztonsági hibát… és Emikát akarja a munkára. A lánynak nincs vesztegetni való ideje, szinte azonnal Tokióban találja magát, a hírnév és szerencse világában, amiről eddig csak álmodott. Ám nyomozásai egy baljós összeesküvéshez vezetik, ami komoly következményeket róhat az egész Warcross birodalomra.

Ebben a sci-fi thrillerben, a New York Times bestseller szerző, Marie Lu egy magával ragadó, üdítő világot varázsol elénk, ahol a legnagyobb szerencsejáték a bizalmasaid megválasztása.

[/alert]

A Warcross 2017. október 3-án jelenik meg külföldön. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük