Blogturné – Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok [Nyereményjáték]

Magyarország legjobb videotékás humorista bloggere, kis Viku, azaz Bihari Viktória könyve garantáltan mosolyt csal az olvasók arcára. Készülj fel, hogy rekeszizmaid egy hétig fájnak majd a sok röhögéstől!
A következő öt napban a Blogturné Klub öt bloggere mesél majd nektek arról, hogyan jutottak majdnem diliházba, hála a Tékasztoriknak. Tartsatok velünk, hiszen ezúttal is három szerencsés játékosunk egy-egy ‘Tékasztorik és egyéb vikuságok’ példánnyal lesz gazdagabb.

[alert type=”info”]Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft (Insomnia)
Sorozat:
Megjelenés: 2017.01.25
Műfaj: realista/humor

Bihari Viktória humorista, blogger és internetes szökevény. Nem szereti a címkéket, főleg a bloggert és a humoristát nem, szereti viszont a szórakoztató irodalmat és a jól átsütött sertésoldalast. A szerző nem nyert proccos díjakat, nem tanult külföldön, és nem is a férje farvizén ért el sikereket ha a sok-sok lájkot sikernek lehet nevezni.
A könyv, amit a kezedben tartasz, nem regény, nincsenek benne hatalmas életbölcsességek, sem szerelmi szál, bőgés vagy dráma. Van benne egy videotékás csaj, számos elmebeteg, piálás, némi párkapcsolati mizéria, sok káromkodás, politikai inkorrektség, az évezred legjobb arca, Fater, lúzerkedés, menősködés, szex és annak hűlt helye, és annyi hülye szitu, hogy el sem hiszed.
A könyvet leginkább az amolyan litera-gasztronómiai disznósajt kedvelőinek ajánljuk, akik szeretnek minden tálba belekóstolni, nem bánják, ha zsíros lesz a kezük, és úgy általában nem veszik komolyan az életet, cserébe az élet sem veszi őket komolyan.
“Fater azt mondta, az igazi nő táskájában mindig van egy pakli magyar kártya, egy laposüveg és egy bicska, valamint az igazi nő hűtőjében mindig van egy liter pálinka, egy fél kiló csécsi szalonna és egy nagy adag pörkölt.
Nos, egy adag pöri híján igazi nő vagyok.”

[/alert]


Nem köztudott, de oda vagyok a stand-up comedykért. Órákig képes vagyok nézni ezeket a marhaságokat és úgy röhögni, hogy másnap izomlázas lesz a rekeszizmom. Sőt, odáig megyek, hogy anno még a Tesco titok első részén is szakadtam (főleg azért, mert akkoriban bátyám is hivatásos Tesco-s volt, így ő is mesélt egy-két sztorit). Teljesen mindegy, hogy egy sztori igaz vagy sem, mennyire van kiszínezve, egy a lényeg: hogy hitelesen, karizmatikusan és baszott viccesen előtudja adni a humorista. Imádom az ilyen „megtörtént” történeteket, de csakúgy, mint bármelyik viccnél, rettentő sokat számít az előadásmód. És ez írásban is ugyanolyan fontos, csakúgy, mint élőben.

Kis Viku/Tékás Viki történeteivel először akkor kerültem szembe, amikor jó pár évvel ezelőtt Lupi (Kelly&Lupi olvas) linkelt nekem egy bejegyzést Viki akkori blogjáról. Emlékszem, már az első bejegyzés elolvasása után potyogtak a könnyeim és még órákon át olvastam a posztjait. Aztán szaladtam én is faterhoz (nem Vikiéhez, hanem a sajátomhoz), hogy felolvassak neki is párat, amitől aztán mindketten a konyhapadlón kötöttünk ki szinte. Egy idő után valahogy azonban elsodródtam a Tékasztoriktól, meg is feledkeztem róla, amíg meg nem láttam, hogy jön ez a könyv. Ráadásul még egy film is! Na, Kis Viku, gondoltam magamban, téged írt fel nekem az orvos!

Bár tékás sztorikkal kezdte, gyakorlatilag a végére az élet számos területéről összegyűjtött jó néhány elmebeteg sztorit. Csakúgy, mint sokaknak, nekem is a Fateros agymenések a kedvenceim, de imádom még azokat is, ahol Vikinek, munkájából adódóan, emberekkel gyűlik meg a baja. Ez különösen közel áll a szívemhez, mert én is nap, mint nap, emberekkel foglalkozom, akik között találunk igen „nemes” példányokat is. Szóval ezek a történetek különös felüdülést adnak egy nehéz munkanap után, és munkába is jobb kedvvel indulok egy-egy ilyen sztori olvasása után.

Imádom, mennyire szarkasztikus, vulgáris (ha a sztori megkívánja), természetes Viki humora és az egész stílusa. Na de nem csak másokon való nevetésről van itt szó, de kőkeményen jelen van az egészséges önirónia is, illetve a gyerek humor, kocsma humor és az élet kifigurázásai is. Viki környezete tele van nem normális emberekkel – hál’ isten, máskülönben nem születnének ilyen aranyköpések:

[alert type=”success”]

– Figyelj. Baromi szar a marketinged, én itt töröm magam, de hát hozott anyagból dolgozunk, most mit mondjak rólad? Nem vagy Dzsenifer Lopez, meg szerencsére Zámbó Árpi sem, hanem valahol a kettő között. Tök ari vagy, jó természetű, kedves, békés, szeretlek, imádlak, egyszem kölköm vagy, de hogyan tupírozzam ezt fel?

– Hát… te tudod.

– Na, írjad…Az a jelölt, aki 1 évnél többet képes a lányommal élni szeretetben és békességben, az esküvő előtt ajándékba kap tőlem 3 liter ráckevei rozét és 1 darab 18 éves skót viszkit, valamint Csabikával újrafényezzük a már meglévő verdáját.

– 😀 😀 😀 Hát kösz Fater, ha ezek után sem akar engem senki, akkor baszhatom! 😀

– Ne aggódj, ha nem kelsz el idén, akkor hozzácsapunk még az ajánlathoz egy üveg barackpálinkát meg egy Mága Zoltán koncertjegyet, aztán jöhet a lagzi!!!!!!!!

[/alert]

 

[alert type=”success”]

Motivációs levél:

Ica vagyok, lennék önöknél HRS (itt azé dobtam egy tripla flippet hátrafelé) vagy aszisztencia, gépelni tudok, telefonálni is. Napi 8 órában tudok dolgozni. Van tapasztalatom. Mások által dekoratőrnek mondott fiatal lány vagyok. Budapesthez közel lakom busszal. Tudok körmözni (és fogazni) is. Szabad időmben netezek, csetelek, eszkortozok, konzumálok, de ezek már tökre uncsik, szeretnék fej lődni az irodai munkák terén. (vagy a Rákóczik terén.)

Elérhetőségeim: (mostkapaszkoggyámeg baszod!)

borotvaltpunci69@sexmail.com

Várom válaszukat nagyon mer már dolgoznék!

Puszi

Ica.

[/alert]

 

Na de Icán és Fateren kívül is vannak még hatalmas arcok, és Taigetosz jelöltek is Viki történeteiben bőven. Már-már azt kívánom, hogy legalább egy napot hadd töltsek el Vikivel és ezzel a sok őrülttel (szigorúan csak 1l pálinka befolyása alatt) 😀 Sőt, azok is jó kedvre derülhetnek, akik régóta szenvednek a társkereső oldalak sötét, feneketlen bugyraiban, ugyanis Viki ezeket is kipróbálta és biza nem kevés XP-t szedett össze. Facebook függők szintén találhatnak ínyencségeket.

Viki stílusa egyszerűen zseniális: lendületes, szókimondó, kreatív. Mindegy hányszor olvasom el egy-egy sztoriját, mindig a padlón kötök ki, taknyom-nyálam-könnyem egybe folyik. Ebben a könyvben is sok olyan történet van, amit már korábban olvastam a blogján, de nem szórakoztam kevésbé. Azért volt még így is bőven olyan, amit most olvastam először. Vannak hosszabb-rövidebb regék is, így gyakorlatilag mindig van idő egy kis Vikuságra. Mára már az egész családot/baráti kört megfertőztem a Tékasztorikkal, és azt hiszem sokáig fogom ezt a könyvet a munkahelyemre hordozgatni, mert EZ HIÁNYZOTT AZ ÉLETEMBŐL!

VERDIKT:

Amikor olvasni próbálom a Tékasztorikat…

 


NYEREMÉNYJÁTÉK

Hogy megnyerhessétek a három Tékasztorik könyv egyik példányát nem kell mást tennetek, mint helyesen megválaszolni a rafflecopterben feltett mind a 4 kérdést. Néhány választ a turné állomásokat olvasva is megtalálhattok, illetve Viki blogjain is találtok segítséget.

[alert type=”warning”]

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

a Rafflecopter giveaway


További Állomások

Február 14 – Szembetűnő

Február 15 – Insane Life

Február 16 – Deszy Könyvajánlója

Február 17 – Kelly Lupi olvas

Február 18 – Függővég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük