Blogturné – Gena Showalter: Éjsötét szenvedély [Nyereményjáték]

Megjelent a Libri – Insomnia jóvoltából a várva várt Alvilág Urai sorozat folytatása!
Gena Showalter hazánkban is közkedvelt írónő, paranormális történeteit sokan szeretik, az Éjsötét szenvedéllyel ismét visszatérhetünk a démonok világába, ezúttal Aeront ismerhetik meg az olvasók. Gyertek és ismerjétek meg a könyv világát jobban és megtudhatjátok melyik bloggernek ki a kedvence, kit vár legjobban.

[alert type=”info”]Kiadó: Libri-Insomnia
Sorozat: Az alvilág urai 5.
Megjelenés: 2016.11.11.
Műfaj: Paranormális romantikus
Terjedelem: 526  oldal

[alert type=”info”]

Az Alvilág Urai és a Vadászok közti harc nem ért véget…

Aeron, a harag démonának őrzője sosem látott még ilyen gyönyörű orvgyilkost. Olivia megesküszik, hogy nem démoni erő lakozik benne, hanem egy bukott angyal, aki azért vesztette el a szárnyait, mert nem volt képes teljesíteni gyilkos küldetését. A gyönyörű halandó felkorbácsolja a halhatatlan harcos szenvedélyét, de kettőjük szerelme nem csak rájuk hozhat pusztulást, de az ártatlanokat is örök kárhozatra ítélheti.

Aeronnak dönteni kell; kötelességének vagy vágyainak engedelmeskedjen. Hűséges kísérője és tanácsadója Olivia vesztét akarja, miközben egy mindegyiküknél veszélyesebb ellenség szegődik a nyomukba, hogy elvégezze a feladatot, amire a lány képtelen volt…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

[/alert]

 

Jó pár év eltelt, mióta utoljára olvastam ebből a sorozatból. Az első részt szerettem annak idején, a második részt pedig kifejezetten imádtam, és örök kedvenc lett. A harmadik könyvön viszont nem tudtam átverekedni magam. Az eleje még tetszett, Aeronnal, de Reyes és Danika sztorija már kevésbé kötött le. Így aztán itt megcsömörlöttem és azóta sem folytattam a sorozatot. Elkezdtem helyette Showalter másik sorozatát, ahol az itt megismert angyali világ kap főszerepet, de a harmadik rész után azt is feladtam. Valahogy mindig jött valami más, ami jobban érdekelt.

A Libri viszont ismét ráirányított a figyelmem az AU-ra, és mivel szerettem a világot, a mitológiát, és az alap sztorit, na meg Aeron nagyon is érdekelt, nem tudtam tovább ellenállni.

A fülszövegből is az jött le, hogy kétségtelenül az én fogamra való. Bukott, orvgyilkos angyal a Harag urával? HELL YEAH!
A fülszöveg azonban ha nem is hazudott, de füllentett nekem. Ez alapján egy pörgős, kalandos, fun, izgalmas sztorit vártam, mint mondjuk Lucien és Anja könyve. Sajnos azonban nem ezt kaptam.

Az éjsötét szenvedély Aeron, a harag őrzője és Olívia, egy ex-örömhozó/ex-harcos bukott angyal szenvedését/szenvedélyét meséli el. Műfajához hű, mert van benne bőven paranormális is és romantika is, így kissé jogtalanul róhatom fel neki azokat a negatívumokat, amik engem zavartak, de ha csak Lucienék könyvéhez hasonlítom, sajnos messze nem érte el azt a mércét, amit a második könyv állított fel. (A slusszpoén, amúgy, hogy több karakter is megemlíti, hogy Anja a kedvence az összes csaj közül, ezen jókat is nevettem. Talán Showalter is hasonlóan érez.)

Kezdjük a jó pontokkal; a könyv legjobb része Gideon és Scarlet. Na, az ő sztorijuk elcseszéséhez művészet kell, úgyhogy nagy bizalmas fektettem beléjük, és nagyon várom a következő kötet, ugyanis a hatodik rész, az Éjsötét lelkek róluk fog szólni. Nem szerepeltek sokat, de simán elvonták a figyelmemet Aeronék szenvedéséről.

A második legjobb William volt, akinek még mindig nincs könyve! Hallatlan. Bár gondolom Gillynek és Williamnek fel kell nőnie a feladathoz, de William megér egy misét. Mindenesetre sokat javítottak a vicces jeleneteiaz olvasási élményen.

Nagyon tetszettek még a könyvben lévő fordulatok, ezek úgy a könyv háromnegyedétől a végéig tartottak, és eléggé felforgathatják a dolgok állását. Kíváncsi vagyok, mit kezd majd velük a további kötetekben az írónő.

Az Alvilág urai most sem tétlenkednek, és keresik tovább a varázseszközöket, vadászokkal harcolnak, istenekkel viaskodnak és üzletelnek, és próbálják megakadályozni az elkerülhetetlent: a világ és saját pusztulásukat.

A kötettel a legnagyobb problémám a romantikus szál volt, ami.. enyhén szólva is elég ciki, egy ilyen műfajú regény esetében. A furcsa az egészben, hogy minden kellő alapanyag megvolt egy epic, izgalmas, őrjítő, szexi, drámai és aranyos szerelmi történethez; tiltott, lehetetlennek tűnő szerelem – pipa, két világ össze ütközése – pipa, egy forró fejű alfa pasi – pipa. Na, de akkor mi ronthatta el? Olívia. Azért van egy pont, ahol már a túlzott ragaszkodás idegesítővé válik és nem cuki. Na, nekem Olívia ilyen volt. Gyakorlatilag nem csinált semmit, csak Aeron után epekedett és szenvedett. Elérte, amit akart? El, de közben pedig egy élő guminővé vált. Néha el-elejtett egy hasznos információt, de sok vizet nem zavart. Mondhatjuk azt is, hogy a szexjelenetek katalizátorául szolgált csak. A kötet végén láttam benne valami kis szikrát, egy kis gerincet, de addig elég egysíkú karakter volt.

Aeron-t a sztori nagy részében szerettem, voltak neki is hibái, de amikor épp nem csak és kizárólag Olívia után nyavalygott, akkor érdekes, ellentétekkel teli karakter volt. Lehet szeretni, lehet kifogásolni a tetteit, lehet csodálni, sajnálni, érteni.

Volt egy különleges kapcsolata egy démonnal, Légió, ami először kicsit Acheron – Simi kapcsolatra emlékezettet, de aztán sajnos az írónő (lehet, hogy pont ezért, nem tudom) elvitte egy olyan irányba ezt a kapcsolatot, ami szerintem tök felesleges volt, ráadásul teljesen szétrombolta ezt a nagyszerű köteléket, pedig sok potenciál volt benne. A következő kötetekben valószínűleg még előkerül, és talán Légió is kap majd egy saját könyvet, de nagyon remélem, hogy ez csak egy pillanatnyi kilengés volt, és helyrehozza majd, mert most dühös vagyok.

 

Összességében nem volt ez rossz könyv, csak nem azt hozta, amit én vártam és, amit én szeretek. Egyszerűen pont megtalálta a rigolyámat. Viszont iszonyat gyorsan végigolvastam, ahhoz képest, hogy 500+ oldal, úgyhogy valamivel mégiscsak megérintett. Arra viszont tökéletes volt, hogy ismét beleestem a sorozatba, mint Alíz abba az ominózus üregbe, úgyhogy nagyon várom a következő részt, és azt hiszem rávetem magam az angolul megjelent részekre is. 

Az éjsötét szenvedélyt ajánlom az extrém romantikus lelkeknek, a sorozat kedvelőinek, mert vannak benne új információk és fordulatok, a mellékszereplők i tartogatnak még meglepetéseket. Bár nagyjából mindent elmagyaráz, de nem ajánlom, hogy valaki ezzel kezdje a sorozatot, mert nem fókuszál annyira a háttértörténetre, és az előzőek jobban kidolgozzák ezt a világot. 


Miért szereted a sorozatot?

Mert megvan benne minden, amit imádok: romantika (oké. némelyik kötetben kicsit túlcsordul), mitológia (imádom, főleg a görög fajtát), akció, kaland, paranormális lények tömkelege, szexi, alfa pasik, humor és titokzatosság. Egy tökéletesen összeállított világ, ahol lehet sokat spekulálni, én pedig imádok teóriázgatni, akár a világról, akár a karakterekről.


[toggles][toggle title=”Nyereményjáték”]

Az Alvilág Urai sorozatban találkoztunk már különböző lényekkel, emberekkel, ezúttal pedig az előző részekhez és a világhoz kapcsolódó kérdéseket teszünk fel és ezekre kell válaszolnotok.
Minden állomások másik kérdést találtok, a Rafflecopter megfelelő dobozába kell beírni a választ.

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

FELADVÁNY

 

 Miért átkozták el az istenek az Alvilág Urait?

a Rafflecopter giveaway

[/toggle][/toggles]

További Állomások

12.13 CBooks
12.16 Függővég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük