Borító mánia: Leigh Bardugo – Wonder Woman: Warbringer

A Bustle ma leleplezte Leigh Bardugo (Grisa trilógia) YA Wonder Woman könyvének borítóját, alcímét és történetét is.


Még márciusban írtunk róla, hogy a DC Entertainment és a Warner Bros. összeállt a Random House Booksszal egy YA projekt erejéig. 2017-ben érkezik a Wonder Woman, Batman, Superman és a Macskanőről szóló Young adult könyv (nem képregény!) és mindegyik könyvet más befutott YA szerző írja majd.

A könyvek az alábbi sorrendben jelennek majd meg:

Wonder Woman: Warbringer (2017 augusztus 29): Leigh Bardugo
Batman: Marie Lu
Superman: Matt de la Peña
Macskanő: Sarah J. Maas

A Random House nyilatkozata szerint, mind a négy regény “a jó vs gonosz témát fogja feszegetni, központi szerepet kap majd a romantika is, és olyan szuperhősökről fognak szólni, akik a semmiből kerülnek elő, és elszántan küzdenek a lehetetlennek tűnő álmaik megvalósításáért.

Leigh Bardugo Wonder Womanje a fiatal Diana Prince történetét meséli el, mielőtt még szuperhőssé vált volna.

“Diana olyan sokat jelent sok embernek, és ez kétségkívül ijesztő, de ez az oka, amiért meg akartam írni ezt a könyvet. Én is imádom őt.” – Leigh Bardugo

A történet szerint Diana személyes küldetése, hogy bizonyítson a harcos nővéreinek. Ám, amikor erre alkalma adódnak, eldobja az esélyt az a dicsőségre és megszegi az Amazonok törvényét, hogy megmentsen egy halandót, egy titokzatos lányt, Alia Keralist. Diana azonban hamar rájön, hogy törvényszegése végzetes pusztulást hozhat az egész világra.

Amit Diana nem tud, hogy Alia egy Warbringer (háborút hozó), egyik közvetlen leszármazottja Trójai Helénának, és a sorsra, hogy vérontást és nyomorúságot hozzon. A két lánynak össze kell fognia az ellenségeik ellen, akik közül néhányan elakarják pusztítani Aliát, mások pedig a saját céljaikra használnák.

“Azzal kerestek meg engem, hogy Diana hőssé válásának történetét meséljem el, és roppant izgalmas volt a projekt. Úgy álltam neki, hogy tudtam, vannak olyan alapvető dolgok Wonder Woman canon történetében, amiket meg akarok tartani, és meg akartam őrizni azt az erőt és kedvességet, ami Diana karakterének lételeme. Ugyanakkor megvolt a saját történetem is, és a saját csavarjaim, amiket bele szerettem volna szőni a mitológiájába.” – Leigh Bardugo

A Wonder Woman: Warbringer 2017. augusztus 29-én jelenik meg Amerikában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük