TRAILER: Assassin’s Creed A Film ~ Első benyomások

Eszméletlenül EPIC, sőt LEGENDARY lett az Assassin’s Creed film első előzetese, amit ma reggel tettek közzé. Bocsánat a nagy szavakért, kicsit elfogult vagyok, ha az Assassin’s Creedről van szó, nagy imádója vagyok a játékoknak. Legalábbis a jobban sikerült részeknek.

Mielőtt felboncolnánk kicsit a látottakat, azt javaslom nézzük meg párszor a szóban forgó előzetest:

Egy forradalmi technológia segítségével, amely képes dekódolni és 3D-ben megjeleníteni a genetikai emlékeit, Callum Lynch (Michael Fassbender) átéli őse, Aguilar de Nerha, egy 15. századi spanyol Asszaszin kalandjait. Callum rájön, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az Asszaszinok leszármazottja és hihetetlen tudásra és képességekre tesz szert, amivel szembeszállhat az elnyomó és hatalmas Templomos szervezettel a modern időben.
A történet és a karakterek nem kapcsolódnak szorosan a játékokhoz, kizárólag a filmhez írták őket. Ami azt jelenti, hogy a film nem egy már létező AC szereplő történetén alapszik, sokkal inkább új karaktereket ismerünk meg, de ugyanabban a világban. Így azok is élvezhetik, akik sosem játszottak vagy olvastak egy AC részt sem. 
Dióhéjban a trailerben láthatjuk, hogy a modern időben Callum Lynch (Michael Fassbender) egy titkos társaságnál tér magához kissé zavartan, ahol Marion Cotillard közli vele, hogy néhány órája „kivégezték” és hivatalosan is halottnak nyilvánították, tehát innentől azt tesznek vele, amit akarnak. Ezután bekötik egy gépbe, aminek neve ANIMUS. A gép lényege, hogy hozzáférhet a genetikai emlékeihez, ezzel átélheti minden őse emlékét, mintha az a sajátja lenne. 
Érdekes változtatást vélhetünk felfedezni az ANIMUS játékbeli és filmbéli designja közt. Egyelőre vegyes érzelmekkel küzdünk ezzel kapcsolatban, meglátjuk, hogy működik majd pontosan. Érdekes, hogy úgy tűnik az első alkalommal Callum karjára kötik a rejtett pengét, ráadásul duplát. Bár esélyes, hogy ez csak a furfangos vágás, de ha mégsem, akkor kezdhetünk teóriázni, hogy vajon miért…
Az Animus segítségével kerülünk hirtelen a Spanyol inkvizíció korszakába és kiderül, hogy furcsa mód akkoriban is ismerték Kanye Westet, mert hát az ő dalával festik alá a történéseket. Nem fikázunk… de komolyan?
Ezután őrült sebességgel száguldunk végig történelmi és modern jeleneteken egyaránt: látunk egy nagy csatát majd számos szenzációsan koreografált harcot és parkour mutatványt, a játékból ismert ikonikus mozdulatokat. Itt ki kell emelnünk Maria (Ariane Labed) dublőrét, vagy a színésznőt, ha ő maga csinálta a stuntokat, mert iszonyúan badass, már most imádjuk a karakterét. Persze Fassbender is rendkívül impresszív, a múltban és a jelenben is.
Roll credits… AC logó…
Majd jön az OHHH szent szaaar rész, vagyis a klasszikus ‘leap of faith’, azaz, mikor valami eszméletlen magasból leveted magad, hogy bemutatsd az elszántságod és a rendíthetetlen hited… na jó igazából csak azért, mert eszméletlenül menő. Reméljük nem egy kocsi szalmára érkezik, mint a játékban, mert akkor hamar derékba törik a karrierje (haha). Azért egy kicsit csalódottak vagyunk, amiért nem hallottuk a sas éles füttyét…

A videó végén láthatjuk a dátumot, ami szerint december 21-ig várnunk kell a filmre. Ettől mondjuk hirtelen megint szomorú lettem. Na sebaj túléljük. Vagy nem, ki tudja. Mentem leugrani a 10.-ről… Jeronimooooooo!!!

Szereplőgárda:

Michael Fassbender – Aguilar de Nerha & Callum Lynch
Marion Cotillard – Sophia Rikkin 
Michael K. Williams – Moussa 
Jeremy Irons – Alan Rikkin
Brendan Gleeson – Callum Lynch apja
Matias Varela – Emir
Ariane Labed – Maria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük