Elkeltek a Kate Daniels filmes jogai

Az RT Book Reviews pár napja megírta, hogy elkeltek Ilona Andrews: Kate Daniels sorozatának filmes jogai. A hírt tegnap az írópáros is megerősítette a blogjukon.

A jogokat a Voodoo Television vette meg, a producer Jerry Daigle (Odd Thomas). Ez annyit jelent, hogy indulhat a vadászat egy jó stúdióért. Az, hogy mozifilmen vagy tv sorozaton gondolkoznak-e még korai megmondani, de azt hiszem, minden KD rajongó nevében mondhatom, hogy a megfelelő stúdióval és csatornával egy sorozatnak jobban örülnénk.

Andrewsék biztosítottak róla, hogy a projekt jó kezekben van: „Nagyon válogatósak voltunk. A személy, aki a részt vett a jogok eladásában szintén nagy rajongója a sorozatnak. Az utóbbi könyveket is bétázta, nagyszerű szeme van a folyamatos és tiszta elbeszéléshez. Úgyhogy jó kezekben vannak a karakterek.” Azért a biztonság kedvéért azt is leírták, hogy elkerülhetetlen egy adaptációnál, hogy ne változtassanak néhány dolgon, ne vágjanak ki jeleneteket, vagy ne adjanak hozzá, erre a Trónok harcát hozták fel példának. „Ha nagyon nagyon szerencsések vagyunk lehet belőle valami…vagy nem. Mindenesetre mi minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ha összejön, akkor egy nagyon szuper adaptációt kapjunk” írta Andews.

Ezeket a sorokat több olyan írótól hallottuk már, akik aztán később, mikor elkészült a könyvük adaptációja ették a kefét, és nem győznek elégszer bocsánatot kérni a rajongóktól, reméljük, hogy ez az eset boldogabban fog végződni.
Mi nagyon izgatottak vagyunk, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a casting egy rémálom lesz (lássuk be, Curran NEM létezik 🙁 ), és optimistán és türelmetlenül várjuk a további fejleményeket. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük