TOP 5 Vasárnap #3 – Megunhatatlan könyvek

Visszatér a Top 5 vasárnap!

A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends’ Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 

A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! 🙂

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Megunhatatlan könyvek




(Könyvek, amiket bárhol, bármikor újraolvasok)

5.) Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night(Dark-Hunter [Sötét vadászok] sorozat #7)

Az összes DH könyv közül, miért pont ez?  Jó kérdés, lehetne még vagy öt másik is, amit ideírhattam volna, de Alexion és Danger története számomra olyan kedves,  mint Dev és Sam (No Mercy) története. Viszont egy olyan drámai momentummal zárul le, amit még én is megkönnyeztem. Emellett a könyv izgalmas, fun, és nem csak a szereplők, de az olvasókkal is megkérdőjelezteti mindazt, amit eddig a világról és a karakterekről tudott/hitt. 

4.) Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed(Night Huntress [Cat & Bones] sorozat #4)


Itt is választhattam volna másikat, hiszen az egész sorozatot imádom, de ebben a részben izgultam úgy isten igazából először ezért a párosért. Nem az életükért, de a kapcsolatukért. Annak idején nagyon vártam ezt a könyvet és nem csalódtam. És most már nagyon jó lenne, ha valamelyik kiadó bejelentené, hogy átvették a sorozatot és még idén jön az új rész itthon!!!

3.) Ilona Andrews: Magic Strikes(Kate Daniels sorozat #3)

Ez az a rész, aminek szinte minden jelenetét kívülről tudom már. Ahogy az előző két sorozatnál is, úgy ennél is imádom az összes részt, de ez valami fenomenális. Persze, a későbbi részekben lesz ez még fokozva, de nekem itt minden klappolt. A történetszál, a mitológiai rész, Curran és Kate párosa, a Kate-ről szivárgó információk, az akció és a fergeteges humor. Az egész csapat jelen volt, új karakterek, új lények. EPIC!

2.) Nalini Singh: Angyalvér (Guild Gunter [Angyali vadász] sorozat #1)


Sok rajongónak ez a rész még nem tetszett annyira, de őszintén meg mondom ezt mai napig nem is értem. Én már valahol a közepénél tudtam, hogy ez a sorozat és Nalini a kedvenceim között is kiemelt lesz. Imádtam Elena és Raphael macska-egér játékát, a sztori izgalmas volt és kellően brutális, a világ is teljesen lenyűgözött. Elena tökös, Raphael igazi alfa kategória, és a mellékszereplők is nagyot alakítanak.

1.) Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég(Fever [Tündérkrónikák] sorozat #6)


Aka a könyv, amit legtöbbször olvastam. Az ICED alapjáraton sokkal sötétebb hangulatú, mint Mac könyvei voltak, de mégis baromi humoros és Dani „hangja” és stílusa is tökéletesen beleillik. Rettentően meg tudott nevettetni a stílusával, itt vigyorogtam, mint a tejbe tök még vagy 5 oldalakkal később is. Ugyanakkor, ő az egyike a leginspirálóbb főhősnőknek a piacon, amiből sajnos nincs is olyan sok és én jócskán olvastam Urban Fantasyt. Fiatal kora ellenére az élet nézetei valóban elgondolkodtatóak. Ha Tündérkrónikák rajongó vagy, akkor az ICED egy KÖTELEZŐ OLVASMÁNY. Ha szabad ezt mondnom, (már pedig miért ne szabadna), szerintem az ICED jobb volt, mint bármelyik eddigi TK könyv. 
Meglepően nehéz volt összeállítani ezt a TOP 5-ös listát, még rengeteg könyvet tudnék hozzáadni. de inkább mondjátok el ti, mely könyvek kerülnének fel a ti listátokra?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük