Blogturné extra ~Darynda Jones: Harmadik sírhant részlet

A rajongókat meghallgatva az Athenaenum kiadó jóvoltából megjelent Darynda Jones nagy sikereknek örvendő Charley Davidson sorozatának harmadik része, Harmadik sírhant címmel. Charley visszatérését a Blogturné Klub három bloggerével ünnepelheted, és a turné végén, ha minden kérdésre jól válaszolsz megnyerheted a könyv egy példányát.

Kiadó: Athenaenum
Fordította: Varga Krisztina
Megjelenés ideje: 2015. 08. 27
Műfaj: Urban Fantasy

Charley Davidson végre újra itt van! A New York Times sikerlistás szerző, Darynda Jones paranormális sorozatának harmadik részében kedvenc magánnyomozónőnk, a halál bombázó angyala továbbra is lelkesen dönti magába a kávét, mert ha egy pillanatra is elbóbiskol, már látja Reyes Farrow-t, a Sátán félig ember, félig szupermodell fiát, akit megbéklyózott ugyan, ám képtelen elfelejteni…

Na de hogyan is találhatná meg az eltűnt Teresát, birkózhatna meg egy egomán orvossal, nyugtathatná meg aggódó édesapját és vehetné fel a kesztyűt egy veszedelmes motoros bandával, ha az ördög fia mindeközben csábításra készül és bosszúra szomjazik? A regényt szeretettel ajánljuk a paranormális romantika és a földön fetrengős poénok rajongóinak figyelmébe!

Az előző turnéban már írtam egy összefoglaló értékelést a sorozatról, ezért a harmadik részről nagyon röviden beszélek csak most. 
Először is szeretném elmondani mennyire örülök, hogy Charley és a bandája kapott még egy esélyt itthon. Nekem NEM a kedvencem, sem Charley sem a sorozat, sokkal inkább egy guilty pleasure, egy függőség, amitől nem tudok szabadulni. Eleinte szinte csak Reyes miatt olvastam tovább, de egyszer csak azon kaptam magam, hogy már érdekel a történet is. Érdekel mi lesz ezekkel a szereplőkkel, izgulok értük, ordítok velük, és végre nevetek is velük. Talán még Charleyt is sikerült megkedvelnem (bár nem mondhatnám, hogy sokat fejlődött, sőt…). Talán csak rám nőttek így a 8 könyv elteltével, nem tudom. Akárhogyis, de ez az egyik oka, amiért mégis kampányolok a sorozat mellett, mert nagyon jól tudom, hogy fejlődik és sokaknak tetszene is. 
Mindezek után jöjjön a fekete leves, a Harmadik sírhant.  Mondhatjuk, hogy ez egy vízválasztó kötet, mind történetileg, mind pedig minőségileg. Akik imádták az előző kettőt, valószínűleg ezen is jól fognak szórakozni, bár kissé sötétebb, mint eddig. Akik viszont eddig immel-ámmal olvasták és várják még a nagy áttörést, azok meglehet, hogy szenvedni fognak a Harmadik sírhanttal. Szerény véleményem szerint ez a leggyengébb része a sorozatnak, a jó hír viszont, hogy a negyedik résztől kezdve az én szememben sokat fejlődött a sorozat és ott kezdtem el élvezni. 
Aki ezek után azok gondolkozik, hogy esetleg kihagyja a harmadik részt, NE tegye. Igen, nekem nem tetszett, viszont vannak benne a történet szempontjából igen fontos információk, amik később is visszaköszönnek. Olyan események, amiknek súlyosabb következményei lesznek már a következő részben is és persze új szereplőket is kapunk, akik közül többen is visszatérő, illetve állandó szereplőkké válnak majd. Mint például egyik személyes kedvencem, Artemis, a pitbull. (Én is szeretnék egy Artemist!)
A harmadik sírhant ismét elkényezteti a nyomozós szálak szerelmeseit, és ezúttal az egyik teljesen megváltoztat mindent. Új szereplők, új kedvencek és óriási csavarok várnak rád. A Reyes rajongók (keblemre, elvtársak!) sem lesznek elhanyagolva, bár elkényeztetve sem (ígérem, a következő részben bepótolja ;)). Charley pedig ismét halálközeli élményekkel szórakoztatja a kissé pszichopata olvasókat, és egyedi humorával aranyozza be napunkat.

Harmadik sírhant részlet

(Szerkesztés előtti változat)

És már megint olyan helyzetbe keveredtem, hogy halálos fenyegetettségnek tettem ki azokat, akiket a legjobban szeretek. Lehet, hogy a papámnak igaza volt. Lehet, hogy tényleg fel kellene adnom a magánnyomozói praxisomat, és fel kéne csapnom könyvelőnek vagy kutyasétáltatónak. Akkor vajon mennyi galibába keverednék?
Reyes mindig a segítségemre sietett, de ugye megbéklyóztam. Megakadályoztam ugyan, hogy önkezével vessen véget az életének, de ezt a saját életem árán értem el. Szakmai alkalmasságomat, rátermettségemet erősen kétségbe vonja az a tény, hogy két nyamvadt hétig sem bírom ki a segítsége nélkül.
– Te akartad – mondta, egy másodperc törtrészével azelőtt, hogy a bal alkaromban hasított volna a szikével.
Éreztem, hogy ínak szakadnak ketté, és a fejem hátracsuklott, miközben a nyelvembe haraptam, hogy nehogy elkiáltsam magam. Azonban a fájdalom ezúttal teljesen elöntötte az agyam. A tekintetemet az égnek emeltem, és Reyes felé botladoztam.
– Dutch – szólított meg valahonnan, a sötétség mélyéről. – Hol vagy?
– Otthon – motyogtam, és minden erőmet összeszedtem, hogy vele maradhassak.
– Oldd fel a béklyómat – kérte, és éreztem, hogy zihál. Olyan volt, mintha futna. – Nem foglak időben elérni. Charley, az ég szerelmére!
– Nem tudom, hogyan…
– Mondd ki! – utasított összeszorított foggal. – Csak mondd ki a szót!
– Sajnálom – éreztem, hogy elönt a tehetetlenség, amikor megint megszakadt a kapcsolatunk. Életemben először azt hittem, hogy meg fogok halni, és nincs semmi, amit akár Reyes, akár én tehetnék ellene.

A Harmadik sírhant megjelenését javarészt a kitartó rajongóknak köszönhetjük. A játékunkból pedig megtudhatod, hogy Te igazi rajongó vagy-e. A 6 kérdésből álló kvízsor mindegyik kérdésének helyes megválaszolásával részt vehetsz a sorsoláson, ahol egy szerencsés nyertes egy Harmadik sírhant példánnyal gazdagodhat.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)
a Rafflecopter giveaway

További állomások:

09.01 Függővég
09.05 CBooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük