Borító mánia – Kevin Hearne: Staked

A nagy sikerű Urban Fantasy író, Kevin Hearne és A Vasdruida Krónikái sorozat rajongói Amerikában már a nyolcadik, az utolsó előtti kötetre várnak. És bár a Staked csak 2016 januárjában jelenik már, a hivatalos fülszöveget és a borítót már ma közzétette a kiadó. 

A borító ismét zseniális lett, tökéletesen passzol a sztorihoz és hozza a megszokott stílust. Érdekessége, hogy először láthatjuk Atticust kardja nélkül. Erről bővebben David Stevenson, a kiadó művészeti vezetője mesél. 
A sorozat utolsó előtti részében Atticus egy vámpírlégió ellen száll ringbe, melyet a hataloméhes szemétláda, Theophilus vezet. Ám ezúttal erősítés nélkül kell megvívnia ezt a harcot, hiszen szövetségeseinek is megvan a maguk gondja. Például a makacs fődruidánk, Owen Kennedy troll problémákkal küzdik, miközben Granuaile próbál megszabadulni Loki jelétől és minden erejével azon van, hogy kijátssza az északi Isten látó képességeit és küldetése során több szláv rémálommal is szembe kell néznie. Atticust az útja végül Rómába viszi, hiszen létezik jobb hely az ‘Örök Városnál’, egy halhatatlan elpusztítására? De a költői igazságszolgáltatásnak is megvan az ára: ahhoz, hogy legyőzze Theophilust, lehet, hogy el kell veszíteni egy régi barátot. 
Iron Druid Atticus O’Sullivan, hero of Kevin Hearne’s epic New York Times bestselling urban fantasy series, has a point to make—and then drive into a vampire’s heart.
When a druid has lived for two thousand years like Atticus, he’s bound to run afoul of a few vampires. Make that legions of them. Even his former friend and legal counsel turned out to be a bloodsucking backstabber. Now the toothy troublemakers—led by power-mad pain-in-the-neck Theophilus—have become a huge problem requiring a solution. It’s time to make a stand.
As always, Atticus wouldn’t mind a little backup. But his allies have problems of their own. Ornery archdruid Owen Kennedy is having a wee bit of troll trouble: Turns out when you stiff a troll, it’s not water under the bridge. Meanwhile, Granuaile is desperate to free herself of the Norse god Loki’s mark and elude his powers of divination—a quest that will bring her face-to-face with several Slavic nightmares.
As Atticus globetrots to stop his nemesis Theophilus, the journey leads to Rome. What better place to end an immortal than the Eternal City? But poetic justice won’t come without a price: In order to defeat Theophilus, Atticus may have to lose an old friend.

A Staked 2016. január 26-tól kapható a külföldi boltokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük