Nem sokkal a berendelés után, a Fox Luciferje egy három perces előzetest kapott a 2016-ban érkező pilotjához.

Lucifert a Warner Bros. TV, a DC Comics és Jerry Bruckheimer Television hozza el nekünk, Tom Ellis főszereplésével, mint címkarakter.

Első és második ránézésre is jócskán eltér az adaptáció az alapanyagtól és inkább hasonlít egy átlagos szarkazmussal átitatott zsaru drámára néhány fantasy elemmel megfűszerezve, mint a képregényre, de ismét hangsúlyozzuk, hogy a videó csak a pilot részhez készült. Meglátjuk mit hoz később. Mégis, a képregény rajongói ne számítsanak sok hasonlóságra. 

A történet szerint Lucifer (Tom Ellis) boldogtalan és unja már státuszát, mint a Pokol királya, ezért elhagyja trónját és királyságát és Los Angelesbe megy, ahol hobbiból segít a Los Angeles-i rendőrségnek megbüntetni a gonosztevőket. Ellis mellett Lauren German (“Chicago Fire”) is szerepet kapott mint Chloe Dancer, egy LAPD gyilkossági nyomozó, aki irtózik Lucifertől, de ugyanakkor lényűgözönék is találja lényt; Lesley-Ann Brandt (“Spartacus”) pedig Lucifer’legjobb barátját, Mazikeen-t játssza, egy veszélyes démont, aki egy emberi nő alakját veszi fel; Nicholas Gonzalez (“Sleepy Hollow”) játssza majd Dan-t, szintén egy LAPD gyilkossági nyomozót, aki egyáltalán nem bízik Luciferben; D.B. Woodside Amenadiel bőrébe bújik, egy angyal, akit azért küldtek Los Angelesbe, hogy meggyőzze Lucifert térjen vissza a pokolba; és végül Rachael Harris fogja játszani Lindát, Lucifer terapeutáját.


A sorozat a DC Entertainment Vertigo által kiadott képregényén alapszik, Bruckheimer mellett Tom Kapinos (író) lesz az exec producer. Jonathan Littman, Ildy Modrovich és Len Wiseman fogják rendezni.

Lucifer karaktere először a Vertigo Comics által kiadott, Neil Gaiman írta The Sandman-ben tűnt fel a közönség kedvenc “Season of Mists” c. történetszál részeként, ahol elhagyja trónját és státuszát, mint a pokol királya. Saját sorozatát Mike Carey írta és 75 részből áll. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük