A DC Comics Luciferje zöld utat kapott a Foxnál

“Lucifer”-t (alsó képen) a Warner Bros. TV, DC Comics és Jerry Bruckheimer Television hozza el nekünk, Tom Ellis főszereplésével, mint címkarakter. 

A történet szerint Lucifer (Tom Ellis) boldogtalan és unja már státuszát, mint a Pokol királya, ezért elhagyja trónját és királyságát és Los Angelesbe megy, ahol hobbiból segít a Los Angeles-i rendőrségnek megbüntetni a gonosztevőket. Ellis mellett Lauren German (“Chicago Fire”) is szerepet kapott mint Chloe Dancer, egy LAPD gyilkossági nyomozó, aki irtózik Lucifertől, de ugyanakkor lényűgözönék is találja lényt; Lesley-Ann Brandt (“Spartacus”) pedig Lucifer’legjobb barátját, Maze-t játssza, egy veszélyes démont, aki egy emberi nő alakját veszi fel; Nicholas Gonzalez (“Sleepy Hollow”) játssza majd Dan-t, szintén egy LAPD gyilkossági nyomozót, aki egyáltalán nem bízik Luciferben; D.B. Woodside Amenadiel bőrébe bújik, egy angyal, akit azért küldtek Los Angelesbe, hogy meggyőzze Lucifert térjen vissza a pokolba; és végül Rachael Harris fogja játszani Lindát, Lucifer terapeutáját.

A sorozat a DC Entertainment Vertigo által kiadott képregényén alapszik, Bruckheimer mellett Tom Kapinos (író) lesz az exec producer. Jonathan Littman, Ildy Modrovich és Len Wiseman fogják rendezni. 

Lucifer karaktere először a Vertigo Comics által kiadott, Neil Gaiman írta The Sandman-ben tűnt fel a közönség kedvenc “Season of Mists” c. történetszál részeként, ahol elhagyja trónját és státuszát, mint a pokol királya. Saját sorozatát Mike Carey írta és 75 részből áll. 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a “Lucifer” egy remek család tagja lett, hiszen ő már a második DC sorozat, amit most rendeltek be — A CW-él landolt a  Flash és az Arrow spinoffja, a “DC’s Legends of Tomorrow”. Ezen kívül a Flash,az Arrow és a Gotham is visszatér a 2015/2016-os szezonra, és bár az NBC kaszálta a Constantine-t, a készítők új otthont keresnek neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük