TOP 5 videojáték hősnő

Samus Aran

A Metroid széria hőse, ami egy sci-fi akció kalandjáték. Vagány csajszink ex-Galaktikus haderők katonája volt, jelenleg pedig intergalaktikus fejvadász. Menő páncélzattal és még menőbb fegyverekkel. A debütálása 1986-ban történt az első Metroid játékban, amit a NES azaz Nintendo Enertainment Systemre adott ki maga a Nintendo. Feladatai közé tartozik a hirhedt űrkalózok levadászása, valamint az energia elszívó paraziták kiirtása, akiket Metroidoknak nevezünk. Fontos szereplő a videójátékok történelmében, hisz ő volt az első elfogadott női videojátékhős. Előtte a nők nem igen kaptak szerepet az ilyesféle történetekben.

Lara Croft

Szerintem senkinek sem kell bemutatnom a szexi régész és sírabló hölgyünket. Kedves Lara 1996 azaz az első Tomb Raider óta varázsolja el a férfi közönséget, igaz azért sokat fejlődött a megjelenése az évek során. Croft kisaszony mindenféle barlangba, sírkamrába bepréseli magát csak, hogy találjon pár elveszett kincset. Na meg persze jól odasóz megszokott pisztolyaival ha valaki kihozza a sodrából. Nemrég kapott egy remek rebootot a game a Square Enix jóvoltából és hamarosan érkezik a folytatás is. 

April Ryan

The Longest Journey című alkotásból ismerhetjük April kisasszonyt, akinek igen kalandos az élete. Ragnar Tørnquist a történet írója szerint April olyan az első részben, mint Frodo a Gyürük Urában: „fiatal és tapasztalatlan”, míg a második részben ( „Dreamfall”) Aragon szintű karakter válik belőle; tapasztalt, hidegvérű, vezéregyéniség jellemzi. A The Longest Journey egy remek kaland játék és még ma is ajánlható bárkinek, aki szereti az ilyesmit.

Jade

Sajnos ez a játék szinte a feledés homályába veszett (Beyond Good & Evil) pedig ez egy remek játék. Jade egy fotóriporter ebben az akció kalandjátékban, aki igyekszik megmenteni a világot és pár befogadott árva gyerek életét az idegenek („DomZ”) támadásától. Persze semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik és a határ rossz és jó között már közel sem olyan tiszta, mint azt hinnénk.

Sarah Kerrigan

Kerrigan elsőnek a Starcraft című játékban tünt fel 1998-ban mint egy Terran Ghost, akit kiképeztek kémkedésre és bérgyilkosságra. Majd egyik küldetés során magára hagyják egy Zerg-ek által megszállt bolygón. A Zergek egy parazita faj, mely már számos bolygót elfoglalt. Nyomukban csak pusztulás és halál jár, céljuk az evolúció, hisz minden parazita gazdatestként használt élőlénnyel fejlődik a génálomlányuk. Saraht a parazita Zergek átváltoztatják egy félig ember félig zerg lénnyé. Aki teljesen az Overmind irányítása alatt áll, ő lesz a Zerg erők legerősebb vezére majd az Overmind pusztulása után átveszi a parancsnokságot és önhatalmúlag The Queen of Blades-nek (Pengék királynője) nevezi magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük