Kaszát kapott a Revenge


Az ABC elkaszálta a 4 évadot megélt drámáját, a Bosszú-t (Revenge). A sorozatot Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja c. regénye inspirálta és 2011. szeptember 21-én debütált az ABC-n. 2012 augusztus óta pedig nálunk is látható. 

A kasza valószínűleg senkit nem ért meglepetésként, hiszen a sorozat nézettsége már a harmadik évadtól mélyrepülésbe kezdett, amikor is a Revenge atyja, Mike Kelley kilépett a projektből. A másik legnagyobb utalás az idei negyedik évad második fele volt, ahol szépen sorjában kezdtük elveszíteni a régebbi, fontosabb szereplőket, illetve <SPOILER> Emily legnagyobb riválisa, Victoria (Madeleine Stowe) is átlépett az örök vadászmezőkre. <SPOILER> 
A Revenge viszont az ABC egyik nagy durranása volt fénykorában, és 4 évad után várható, hogy egy ütős lezárást szánnak neki, legalábbis az utóbbi epizódok ezt bizonyítják. Törzsgyökeres rajongóként úgy érzem, hogy erre a pár epizódra a sorozat végre visszatért a gyökereihez. Kár, hogy túl későn. 
A finálé május 10-én érkezik “Two Graves”, azaz “Két Sír” címmel. Reméljük valóban méltó lezárás lesz. 
A Revenge öröksége úgy tűnik, hogy egyelőre fenn marad, méghozzá a csatorna új drámája, a The Kingmakers viheti tovább, ami kísértetiesen hasonló cselekményszállal rendelkezik. Mondhatni ő lesz a Revenge 2.0, ha a csatorna is berendeli. Lényegében egy reboot sorozatról van szó, új karakterekkel és új helyszínnel, de a megszokott módszerekkel. Íme egy nem túl nagy Revenge rajongó beszámolója a Kingmakers pilotjáról (angol).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük