Kritika ~ Ilona Andrews: Magic Breaks





Szerző: Ilona Andrews

Cím: Magic Breaks
Sorozat:  Kate Daniels #7
Kiadás: 2014.07.29. Ace
Oldal: 400
Értékelés: 5 pont

No matter how much the paranormal politics of Atlanta change, one thing always remains the same: if there’s trouble, Kate Daniels will be in the middle of it…

As the mate of the Beast Lord, Curran, former mercenary Kate Daniels has more responsibilities than it seems possible to juggle. Not only is she still struggling to keep her investigative business afloat, she must now deal with the affairs of the pack, including preparing her people for attack from Roland, a cruel ancient being with god-like powers. Since Kate’s connection to Roland has come out into the open, no one is safe—especially those closest to Kate.
As Roland’s long shadow looms ever nearer, Kate is called to attend the Conclave, a gathering of the leaders from the various supernatural factions in Atlanta. When one of the Masters of the Dead is found murdered there, apparently at the hands of a shapeshifter, Kate is given only twenty-four hours to hunt down the killer. And this time, if she fails, she’ll find herself embroiled in a war which could destroy everything she holds dear…

Kész. Ennyi. Így kell egy tökéletes UF könyvet írni! Úgy néz ki ez az író páros nem tud hibázni. Magic Breaks = Végtelen akció, talány és humor.

Be kell vallanom kicsit féltem ettől a résztől, tekintve, hogy eredetileg a sorozat ezzel ért volna véget, de útközben változott a felállás (Hál’Isten még három részen át élvezhetjük Kate kalandjait!). Féltem attól, hogy egy epic fináléból, hogy alakul át egy sima résszé. Ilonáék egyszerűen megoldották: Egy hatalmas sorozat finálé helyett egy korszak ütős lezárását kaptuk. Maradjunk csak annyiban, hogy ezek után minden megváltozik, és egy fikarcnyi gőzöm sincs, hogy fog folytatódni, de kétségem sincs afelől, hogy tartani fogja a szintet.

Féltem attól is, hogy a könyv első felében Curran nincs jelen, de félelmeim alaptalannak bizonyultak, nem véletlenül „Kate Daniels” a sorozat címe. Imádom, hogy Kate és Curran ütős páros, imádom a közös jeleneteiket, és imádom, hogy ha Curran nincs a képben hiányzik, de közben nem tűnik fel a hiánya. Világos, mint a vakablak, nem, hogy mit akarok mondani? A lényeg, hogy a történet és Kate is kiválóan megállja a helyét az alfa eyecandy nélkül is, és az író páros tökéletesen eltereli a figyelmet arról, hogy mennyire hiányzik nekünk a Bestiák Ura.

“Quick, Derek, it’s your chance to shine,” Ascanio said.
Derek gave him a withering look.
„Desandra is a mother, Robert is married, Kate’s affianced, and I’m an old soul. You’re the closest thing to a virgin we’ve got. Get on with growing some flowing locks.”

És ami a legjobb? 6 rész óta várjuk a nagy találkozást Kate apucijával, Rolanddel. Hát most megkaptuk. Imádtam! Mivel nem sorozat befejező rész, ezért nem hiszem, hogy nagy dolgot árulok el azzal hogy SPOILER: Kate nem végzi ki brutálisan Rolandet. Sajnáljuk, ha valaki erre várt, viszont megmutatja, hogy az alma bizony nem esett túl messze a fájától, legalábbis, ami az erőt illeti.

“I want you to understand me.
This isn’t vengeance.
This is punishment.”

Érdekesen alakul az első és második találkozásuk is, és meg kell mondjam, megszerettem Roland karakterét. Imádom, hogy olyan komplex, egyszerre ying és yang és tényleg annyira élethűen hatalmas, már-már isteni személyiség.

„With him, when you’re in his presence and he’s happy with you, it’s like standing in sunshine. Your entire being is lifted. When he’s displeased with you, it’s like being in a blizzard. He freezes you out and there’s nothing worse.”

Na de nem csak Roland ugrott be pár vérfürdőre, de Hugh is tiszteletét tette, aminek nagyon örültem. Egy beteg állat a csávó, de olyan imádni valóan gonosz. Intelligens, de túl beképzelt, viszont úgy tudja kavarni a szart, mint senki más. Neki köszönhetjük szinte az összes akadályt, ami ezúttal Kate és kis csapat elé gördült, így elég sokat szerepelt ebben a részben.

“Like it or not,” he said, “you’re still his daughter. Run from it, spit on it, that’s your choice. Those of the blood can insult the blood. Nobody else. I won’t allow it.”

A könyv második felére persze megérkezett Curran, aki ezúttal is inkább a támasz volt Kate számára, mintsem pajzsa. Ezt szeretem én ebben a párosban. Mindkettő badass, ha Kate bajba kerül Curran megmenti, de a nap végén mégiscsak a girlpower tarol.

“Don’t do this to yourself,” he said. “It’s a cycle, Kate. We fight for the Pack, they fight for us. We bleed, they bleed. Sometimes people die. Everyone who came with me came of their own free will. They knew where we were going. They all knew there was a good chance that not everybody would make it out. This isn’t the first fight or the last. People will sacrifice themselves for us again, and we’ll do the same. I don’t know how bad the future will be, but I promise you, we’ll deal with it. You and I. Together.”

KATE DANIELS KÖNYVEK

MAGIC BITES
MAGIC BURNS
MAGIC STRIKES
Magic Mourns (Raphael és Andrea novella)
MAGIC BLEEDS
Magic Dreams (Jim és Dali novella)
MAGIC SLAYS
GUNMETAL MAGIC – Andrea és Raphael könyv (Kate Daniels World #1)
MAGIC RISES
MAGIC BREAKS 

Magic Steals (Második Jim + Dali novella) – November 25, 2014
Kate 8 – nincs címe, leszerződtetve

Kate 9 – nincs címe, leszerződtetve
Kate 10 – nincs címe, leszerződtetve

RÖVID TÖRTÉNETEK:
Questionable Client (a sorozat előzménye)
Retribution Clause (Kate világában, de Philadelphia-ban Saiman unokatestvérével)
Magic Tests (Julie rövid története, a Magic Slays után játszódik)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük