HIVATALOS: Jöhet a ‘Függetlenség napja 2’ és az új ‘Csillagkapu’ trilógia

Roland Emmerich és Dean Devlin álma úgy néz ki valóra válik, ugyanis Függetlenség napját és a Csillagkaput is felélesztik.

A Fox újraíratja a Függetlenség Napja 2-nek (ideiglenesen ID Forever címen fut a projekt) forgatókönyvét. Már két forgatókönyvük is volt – egy Will Smith-szel, egy pedig nélküle -, a cég mégis berendelt egy újat.

A Deadline szerint Carter Blanchardot kérték fel az új forgatókönyv megírására. James Vanderbilt (A csodálatos Pókember 2) írta az első változatot, Roland Emmerich rendező és Dean Devlin forgatókönyvíró segítségével. A producer az a Harald Kloser, aki jó párszor dolgozott már együtt Emmerich-csel, például a 2012 és a Holnapután filmeken is.

Sok mindent nem tudni még a folytatásról, például a cselekményszál ismeretlen, de az biztos, hogy mind Jeff Goldblum mind pedig Bill Pullman visszatér majd.

A Függetlenség napja kettő 2016. Július 1-jére várható. 

MGM és a Warner Bros. összeáll, hogy újra megnyissák a Csillagkapukat. A ’94-es film rebootját Roland Emmerich rendezheti és Dean Devlin – aki segédkezett Emmerich-nek az eredeti Csillagkapu film történetének megírásában – lesz a producere az MGM Jonathan Glickman-je és a Warner Greg Silvermanja mellett.

Az MGM mindenképpen Rolanddel és Deannel akart dolgozni a projekten mondván, hogy ez az ő gyermekük, és alig várják, hogy lássák mit alkotnak.

A duó persze nagyon izgatott, hiszen már jó pár éve győzködték az MGM-et, hogy megcsinálhassák, ahogy annak idején tervezték. Elmondták, hogy egy reboottal élesztenék fel a franchiset, és a történet három részre oszlana. Azaz egy trilógiát várhatunk.

Mivel egyelőre a Függetlenség Napja van terítéken, így sajnos nem várható túl hamar az új Csillagkapu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük